Op weg naar de top: Newcastle trapt transferzomer af met eerste aanwinst

Reacties

Newcastle United heeft de komst van Matt Targett bevestigd. De 26-jarige Engelsman komt over van Aston Villa, dat de verdediger in de voorbije maanden al verhuurde aan The Magpies.

Op weg naar de top: Newcastle trapt transferzomer af met eerste aanwinst
© Pro Shots

Newcastle betaalde volgens Sky Sports al drieënhalf miljoen euro voor het huren van Targett vanaf eind januari. Daar komt nu nog een transfersom van veertien miljoen euro bij. Targett groeide op St. James' Park direct na zijn komst al uit tot basissspeler. Hij was een van de aanwinsten die een groot aandeel had in de opmars van Newcastle in de tweede seizoenshelft, die volgde na de veelbesproken overname door een Saoedisch investeringsfonds.

Targett heeft een vierjarig contract ondertekend bij de club die vorig seizoen als elfde eindigde in de Premier League. De verwachting is dat snel meer aankopen volgen. Newcastle wordt bijvoorbeeld nadrukkelijk gelinkt aan Hugo Ekitike, een negentienjarige aanvaller van Stade Reims. Ook toonde Newcastle eerder al interesse in PSV'er Ibrahim Sangaré. Met het verder versterken van de selectie van manager Eddie Howe is de hoop dat de stap naar de subtop volgend seizoen al kan worden gezet.

Bij de Engelse bookmakers is de verwachting dat Newcastle met de investeringen volgend seizoen al the best of the rest wordt achter de zes topclubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.