Newcastle United vindt de man die de miljoenen mag uitgeven

Reacties

Newcastle United heeft de komst van Dan Ashworth aangekondigd. De 51-jarige bestuurder is de nieuwe technisch directeur van de schatrijke Premier League-club. Na maanden bereikte Newcastle een akkoord met zijn eerdere werkgever Brighton & Hove Albion.

Newcastle United vindt de man die de miljoenen mag uitgeven

Al in februari werd bekend dat Ashworth aan de slag zou gaan bij Newcastle. Brighton kondigde aan dat Ashworth zijn taken neer zou leggen omdat hij een akkoord had bereikt met 'een andere Premier League-club'. Engelse media hadden toen al uitgevonden dat het om Newcastle ging. De clubs kwamen onlangs echter pas tot een akkoord over een afkoopsom voor Ashworth.

Sinds de overname door het steenrijke Public Investment Fund uit Saoedi-Arabië was het de vraag wie het technisch beleid bij Newcastle mocht uitstippelen. Namen als Michael Emenalo en Marc Overmars kwamen voorbij, nu is de keuze dus gevallen op Ashworth.

Ashworth maakte de afgelopen jaren naam voor zichzelf in de Engelse voetbalwereld. In 2007 begon hij als technisch directeur bij West Bromwich Albion en vijf jaar later ging hij aan de slag bij de Engelse voetbalbond.

Brighton haalde Ashworth in 2018 binnen als technisch directeur. Naast dure aankopen als Neal Maupay, Adam Webster en Enock Mwepu haalde de voormalig verdediger ook Nederlanders Joël Veltman, Jan Paul van Hecke en Kjell Scherpen naar Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.