Oostenrijkers weten niet wat ze meemaken in De Kuip: 'Horroravond'

Reacties

Feyenoord gaf donderdag een galavoorstelling weg tegen Sturm Graz: 6-0. Door de gedwongen sluiting van een deel van De Kuip zaten er minder mensen dan normaal, maar de gelukkigen die wel naar binnen mochten, kregen waar voor hun geld. Aan Oostenrijkse kant was er ontzetting over de tennisuitslag, zowel in de media als binnen de ploeg van Sturm.

Oostenrijkers weten niet wat ze meemaken in De Kuip: 'Horroravond'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
Sturm Graz
Sturm Graz

'Sturm beleeft bij Feyenoord een ware horroravond!' De Oostenrijkse krant Kronen Zeitung windt er geen doekjes om. De bezoekers hadden een rampavond in Rotterdam, de 6-0 nederlaag betekent een nieuwe recordnederlaag in Europees verband voor Sturm. Het dagblad is dan ook niet mild met zijn commentaar. 'Als de duivel kinderen krijgt, dan ook meteen veel tegelijk', doelend op het derde kwartier waarin de stand van 1-0 naar 4-0 getild werd.

Trainer Christian Ilzer wist niet wat hem overkwam. 'Deze uitslag doet ongelofelijk veel pijn. Zo'n eerste helft heb ik nog maar zelden gezien. Alles ging mis. Na de eerste tegengoal zakten we steeds verder in en hebben we niet gebracht wat ons onderscheidt. Feyenoord was ook ongelofelijk efficiënt: zij hadden twaalf doelpogingen, wij negen. Het was een rotavond', aldus Ilzer bij de Oostenrijkse tv-zender ÖRF.

Zijn doelman Jörg Siebenhandl viel hem bij. 'Er ging vanavond veel mis, beginnend bij naïviteit. We zijn in hun mes gelopen. Je zag dat zij veel kwaliteit hebben, en wij hebben steeds maar ruimte geboden. Als ze dan in een flow komen, dan vallen ook ballen die van richting veranderen erin. We hebben het volledig verpest.'

UEFA Europa League

Stand Groep F UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
2
2
2
13-9
+4
8
2
FC Midtjylland
6
2
2
2
12-8
+4
8
3
Lazio
6
2
2
2
9-11
-2
8
4
Sturm Graz
6
2
2
2
4-10
-6
8
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.