Ook wangedrag spelers Antwerp onderwerp UEFA-onderzoek

Reacties

Antwerp FC moet vrezen voor een straf voor de gebeurtenissen tijdens het Europa League-duel met AZ. De UEFA heeft een onderzoek gelast naar de wanordelijkheden.

Ook wangedrag spelers Antwerp onderwerp UEFA-onderzoek

De ontmoeting, die vorige week werd gespeeld in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel, was op verschillende fronten tumultueus. Zowel binnen als buiten de lijnen deed Antwerp in negatieve zin van zich spreken. Onder andere moest de wedstrijd in de slotfase worden stilgelegd, omdat fans van de Belgische club het veld dreigden te bestormen.

Voor de UEFA was dat aanleiding een strafonderzoek te starten. Daarbij wordt Antwerp verschillende verwijten gemaakt: het gooien van voorwerpen op het veld, het afsteken van vuurwerk, het verstoren van een menigte, het ophangen van een ongeoorloofde spandoek en het blokkeren van trappen.

Ook het wangedrag van de spelers is onderwerp van het onderzoek, waarbij ook wordt gekeken naar beledigende en molesterende handelingen van doelman Sinan Bolat. Op 19 september zal de UEFA-tuchtcommissie de zaak behandelen.

Antwerp werd donderdag uitgeschakeld door AZ, dat pas in de verlenging profiteerde van de twee rode kaarten van de Belgische formatie (1-4).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.