Ook na ruim dertien jaar is er maar één club voor Marcelo

Reacties

Marcelo ontkent dat hij met het idee speelt om Real Madrid in de aankomende transferperiode te verlaten. De vleugelverdediger is ook na ruim dertien jaar nog altijd erg gelukkig in de Spaanse hoofdstad.

Ook na ruim dertien jaar is er maar één club voor Marcelo
© Pro Shots

Marcelo (31) kwam al in het najaar van 2006 binnen bij Real, dat de Braziliaan destijds als groot talent overnam van Fluminense. Marcelo groeide in Spaanse dienst uit tot een van de beste linksbacks van de wereld en speelde tot dusver al meer dan vijfhonderd officiële wedstrijden voor Real. In de huidige selectie zit alleen Sergio Ramos nog langer bij Real dan Marcelo.

© Pro Shots

Waar Ramos nog altijd een zekerheidje is in de Real-defensie, daar ligt dat voor Marcelo anders. De vleugelspeler heeft sinds de zomer te maken met serieuze concurrentie van Ferland Mendy en heeft ook nog eens last gehad van het nodige blessureleed. In de wandelgangen wordt er gespeculeerd over een einde van de samenwerking met Real. Juventus zou Marcelo graag willen hebben.

De vermeende interesse van De Oude Dame is niet nieuw. Twee jaar geleden, toen Cristiano Ronaldo van Madrid naar Turijn ging, was er ook al sprake van een transfer van Marcelo naar Juventus. De Braziliaan is zeer goed bevriend met Ronaldo en zou, volgens de geruchten, graag nog eens met de Portugees willen samenspelen.

Via een gesprek met Fabio Cannavaro op Instagram doet Marcelo zijn best om deze verhalen te ontkrachten. 'Ik wil niet vertrekken en ik denk dat Real Madrid ook niet wil dat ik vertrek', zegt de man met een contract tot de zomer van 2022. 'Mijn gezin en ik hebben het sinds de dag dat ik hier ben heel erg goed. Ik ben hier nu al lang en het is een ongelooflijk avontuur gebleken.'

'Het is fijn om te horen dat er clubs interesse in mij zouden hebben, al weet ik niets van belangstelling van Juventus', vervolgt Marcelo. 'Twee jaar geleden werd al gezegd dat ik bij Juventus had getekend omdat ik niet wist hoe ik zonder Cristiano zou moeten leven... Mensen verzinnen heel veel dingen. Maar de fans hebben wel mooie dingen naar me geschreven, daar ben ik dankbaar voor.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Marcelo
Meer over Marcelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.