Ook na de trainerswissel is het weer huilen met de pet op bij Milan

De vroege en veelbesproken trainerswissel heeft nog niet direct voor een positieve verandering gezorgd bij AC Milan. Met Stefano Pioli voor het eerst op de bank ging het zondagavond tegen US Lecce mis in blessuretijd.

AC Milan
AC Milan
2 - 2
Lecce
Lecce

Milan is teleurstellend aan het seizoen begonnen en na vier nederlagen uit de eerste zeven speelronden werd Marco Giampaolo al op straat gezet. Het bestuur koos voor Pioli als opvolger en die aanstelling zorgde voor veel ophef. De fans van Milan hoopten op een grote naam als José Mourinho of Luciano Spalletti en lieten duidelijk merken dat zij helemaal niet op de komst van Pioli zaten te wachten.

De nieuwe coach van de gevallen grootmacht zat zondag voor het eerst op de bank en nam direct een belangrijke beslissing. Hij haalde Krzysztof Piatek (bekritiseerd vanwege zijn matige start van het seizoen) uit de punt van de aanval en koos voor een 4-3-3-systeem met Rafael Leão als centrumspits. In de eerste helft leek de keuze van Pioli goed uit te pakken. Milan noteerde voor rust twaalf doelpogingen, het hoogste aantal van de club in een eerste helft van een competitiewedstrijd in dit seizoen, en stond halverwege op een 1-0 voorsprong.

Het openingsdoelpunt van Hakan Calhanoglu was er een om in te lijsten. De middenvelder controleerde een uitstekende pass van Lucas Biglia en schoot uit een lastige hoek verwoestend raak. Milan hield zo een goed gevoel over aan de eerste vijfenveertig minuten onder Pioli, maar kwam in de tweede helft toch weer in de problemen. Lecce kreeg een penalty na hands van Andrea Conti en Gianluigi Donnarumma keerde de inzet van Khouma Babacar. De keeper had vervolgens echter de pech dat Babacar uit de rebound alsnog scoorde.

Milan moest opnieuw beginnen en nadat Calhanoglu uit een corner direct de paal had geraakt, bracht Pioli Piatek binnen de lijnen. De Pool leek de man van de avond te worden, toen hij negen minuten voor tijd de 2-1 binnenschoof. In blessuretijd ging het echter toch nog mis voor Milan. Marco Calderoni liet Donnarumma met een kiezelhard schot met links kansloos. En zo zijn de problemen van i Rossoneri dus nog zeker geen verleden tijd.

Parma
Parma
5 - 1
Genoa
Genoa

De problemen bij Milan zijn nog niets vergeleken met de problemen bij Genoa. Ook bij Parma ging het weer helemaal mis bij de nummer negentien van de Serie A, die met Lasse Schöne in de basis aan het uitduel was begonnen. Andreas Cornelius startte bij Parma op de bank, maar verving al in de eerste helft de geblesseerd geraakte Roberto Inglese en nam een hattrick voor zijn rekening. In Italië verwacht men dat Genoa-coach Aurelio Andreazzoli een dezer dagen ontslagen zal worden.