Ook met dit 'B-team' kan Brazilië zomaar eens wereldkampioen worden

Reacties

Brazilië begint komende vrijdag hoogstwaarschijnlijk met een B-team aan de groepswedstrijd met Kameroen. Maar of het echt een reserveteam is? In de alternatieve selectie van de Seleção zitten nog genoeg spelers die menig land dolgraag in zijn elftal zou willen hebben.

Ook met dit 'B-team' kan Brazilië zomaar eens wereldkampioen worden
Kameroen
Kameroen
1 - 0
Brazilië
Brazilië

De Brazilianen zijn al geplaatst voor de achtste finales en dus geeft bondscoach Tite zijn dragende spelers rust. De oefenmeester heeft een aantal voetballers in zijn selectie met fysieke klachten. Zo hebben Neymar en Danilo een enkelblessure, terwijl Alex Sandro een heupspierblessure heeft. Brazilië heeft maar drie dagen rust in aanloop naar de knock-outfase, die voor de Zuid-Amerikanen maandag begint als het eerste eindigt in de groep. 

Toch zijn er nog genoeg alternatieven over. Tite kan voor het laatste groepsduel kiezen uit onder meer Rodrygo (Real Madrid), Antony (Manchester United), Gabriel Jesus en Gabriel Martinelli (Arsenal).

Het B-team
Zo kan je een B-team opstellen dat ook zomaar eens de wereldbeker zou kunnen winnen. Vooral in de aanval en op het middenveld zijn er voldoende sterspelers te bewonderen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Brazilië is op dit moment koploper in Groep G met zes punten. Het land is sowieso door naar de volgende ronde, bij winst of een gelijkspel is ook helemaal zeker van de koppositie. Het als tweede geklasseerde Zwitserland speelt vrijdag tegen Servië. 

Vr 2 dec. 2022

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.