Ook Heracles speelt Groningen naar forse nederlaag

Heracles Almelo boekte in de Euroborg een 4-1 zege op FC Groningen. De Trots van het Noorden deed enkele weken geleden nog mee om de bovenste plaatsen, maar is de laatste weken het Noorden volledig kwijt. De bezoekers uit Almelo liepen, na in de beginfase bijna onder de voet gelopen te zijn, erg makkelijk weg.

FC Groningen-coach Pieter Huistra kon niet beschikken over de geblesseerde Tim Matavz en verwees Maikel Kieftenbeld en Danny Holla naar de reservebank. Leandro Bacuna, Darryl Lachman en Tom Hiariej waren de vervangers. Bij Heracles Almelo stonden de te verwachten elf aan de aftrap.

De thuisploeg had de laatste drie wedstrijden niet gewonnen en had vorige week een forse klap van Feyenoord (5-1 verlies) in De Kuip gehad. Daar was in de beginfase weinig van terug te zien. De fameuze linkerkant draaide op volle toeren en met name Dusan Tadic was ongrijpbaar. De Serviër opende dan ook na twaalf minuten al de score. Thomas Enevoldsen was ontsnapt aan de linkerkant, behield het overzicht en plaatste de bal panklaar op het hoofd van Tadic die tegendraads raak kopte.

Kort daarop was Tadic wederom ontsnapt en haalde Kwame Quansah hem neer in het strafschopgebied van Heracles. Andreas Granqvist schoot de gegeven strafschop echter hoog over. De ploeg controleerde vervolgens tamelijk eenvoudig de wedstrijd, maar liet zich verrassen vlak voor rust. Bij een spaarzame uitval penetreerde Willy Overtoom het Groninger strafschopgebied en gaf voor, Granqvist beroerde de bal en Luciano begon te grabbelen. Everton profiteerde en tikte de gelijkmaker binnen.

Nog voor de pauze kwam Heracles zelfs op voorsprong. Mark-Jan Fledderus zette voor, Everton liep slim lopen en Samuel Armenteros plaatste simpel de 1-2 tussenstand op het scorebord. Groningen probeerde na de hervatting de achterstand ongedaan te maken, maar troffen in Remko Pasveer een uitstekende keeper die met enkele fraaie reddingen aan de voorsprong hield.

Uit de counter bleef Heracles echter gevaarlijk. In de 65ste minuut hadden de Almeloërs voor de derde keer succes. Everton strafte snoeihard defensief geklungel af. Het geloof in een goed resultaat verdween dan ook steeds verder per minuut. Armenteros kreeg dan ook weinig weerstand toen hij voor zijn ploeg op een overtuigende 4-1 voorsprong mocht zetten.

FC Groningen zakt naar de vijfde plaats door de nederlaag en ziet ADO Den Haag voorbij komen. Heracles Almelo staat na de zege op een twaalfde plaats. Foto: VI Images

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}