Ook gemeenteraad verleent FC Twente uitstel

Reacties

FC Twente heeft tot uiterlijk 1 mei om zijn gegevens over de financiën en het transferbeleid aan te leveren bij de gemeente Enschede. Maandagavond ging de gemeenteraad daarmee akkoord.

Ook gemeenteraad verleent FC Twente uitstel

De Tukkers zouden op 15 februari het papierwerk bij de gemeente Enschede moeten inleveren wat de voorwaarden betreft die tegenover de garantstelling staan en op 1 maart bij de KNVB de halfjaarcijfers moeten indienen. De voetbalbond ging eerder al akkoord met twee maanden uitstel.

'De situatie van FC Twente is op dit moment nog steeds heel complex en zorgelijk', liet interim-directeur Onno Jacobs anderhalve week geleden weten toen de club om uitstel vroeg. 'We zijn bezig met een operatie waarbij we orde op zaken stellen. De resultaten van de onafhankelijke onderzoeken die op dit moment nog uitgevoerd worden zijn daarbij van doorslaggevend belang. De voortgang van die onderzoeken laten op dit moment zien dat we de afgesproken deadlines niet kunnen halen.'

'Omdat we op dit moment eenvoudigweg nog niet alle (financiële) consequenties kunnen overzien, kunnen we niet anders dan om dit uitstel verzoeken', vervolgde Jacobs. 'We realiseren ons dat we in deze periode veel vragen aan inlevingsvermogen, flexibiliteit en begrip van alle betrokken partijen. Voor onszelf en onze partners en supporters, maar zeker ook van de KNVB en de gemeente.'

De nieuwe deadline van 1 mei valt samen met de uiterste datum waarop FC Twente de aanbevelingen van het onderzoek van Ben Knüppe moet hebben doorgevoerd.

    Bekijk hier al onze video's
    Gerelateerde artikelen
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.