Ook duizelingwekkend eisenpakket Barça-icoon Piqué ligt op straat

Reacties

Nadat eerder deze week al de inhoud van onderhandelingen tussen Lionel Messi en Barcelona boven tafel kwamen, is het nu de beurt aan Gerard Piqué. Het clubicoon van de Catalanen is inmiddels op het tweede plan beland, maar kon vier jaar geleden nog behoorlijk hoog in de boom zitten.

Ook duizelingwekkend eisenpakket Barça-icoon Piqué ligt op straat

Volgens Marca wilde Piqué in 2018 de best betaalde verdediger van de wereld worden. De geboren Catalaan spiegelde zich aan Real Madrid-evenknie Sergio Ramos en wilde dat Barça hem minimaal zo rijkelijk beloonde. Daardoor deed de verdediger het verzoek aan toenmalige president Josep Maria Bartomeu om zijn gage drastisch te verhogen.

Het Spaanse sportmedium beweert dat Piqué in seizoen 2017/18 een bedrag van 12 miljoen euro netto zou hebben geëist. Daarnaast zou dat bedrag hebben kunnen oplopen tot 15 miljoen, vanwege makkelijk te halen bonussen. Bartomeu stemde ermee in, waardoor Piqué uitgespreid over vijf seizoenen een brutobedrag van liefst 142 miljoen afgedwongen had.

Na de harde economische klap die Barça te verwerken kreeg, was Piqué wel een van de eerste spelers - samen met onder anderen Frenkie de Jong - die akkoord ging zijn salaris over meerdere jaren uit te smeren. Wel ging dat in combinatie met een verlenging van het contract. Doordat Piqué daarmee instemde, gaat hij - ook net als De Jong - steeds meer verdienen. In zijn laatste contractjaar (2023/24) zou hij nog voor zo'n bedrag van 40 miljoen euro op de loonlijst staan.

Het is niet ondenkbaar dat Barça daardoor afscheid wil nemen van de verdediger. Iets wat ook met Sergio Busquets en Jordi Alba lijkt te gaan gebeuren. De opvolger heeft de club al in de smiezen. Volgens Marca moet Iñigo Martínez komende zomer de peperdure Piqué vervangen. Door een eenvoudige clausule kunnen de Catalanen de routinier slijten.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.