'Barça niet overtuigd van Frenkie: 60 miljoen voor vervanger Busquets'

Reacties

Barcelona lijkt komende zomer na een lange samenwerking afscheid te nemen van Sergio Busquets. En de club weet al wie de vervanger moet worden. Volgens de Catalaanse kranten zal dat niet Frenkie de Jong zijn.

'Barça niet overtuigd van Frenkie: 60 miljoen voor vervanger Busquets'

Aanvankelijk schreef men in Spanje nog dat Barça met De Jong de ideale vervanger al in huis dacht te hebben. Later op de dag sijpelen echter diverse berichten door dat men in Camp Nou al verder geschakeld heeft en het vertrek van Busquets wil opvangen met een landgenoot. Volgens SPORT en El Mundo Deportivo heeft de Oranje-international namelijk te weinig overtuigd om het volledige vertrouwen te krijgen.

Om risico's uit te sluiten, heeft Barça de pijlen gericht op Martín Zubimendi. De 23-jarige sterkhouder van Real Sociedad wordt gezien als ideale vervanger van Busquets. In Catalonië wordt de international gezien als natuurlijke opvolger van de routinier. Zubimendi is bij Sociedad de dirigent van het spel aan de bal, verovert veel ballen en bewaakt de balans. Precies de rol die Busquets in Camp Nou vertolkt.

Het contract van Zubimendi loopt door tot medio 2025, maar Barça weet precies wat het moet betalen. Vanwege een afkoopclausule is de Spanjaard namelijk voor 60 miljoen euro op te halen bij La Real. En Barça lijkt bereid aan dat bedrag te voldoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.