'Barcelona kan makkelijk af van Piqué door opvallende clausule'

Reacties

Aan het tijdperk van Gerard Piqué bij Barcelona lijkt stilaan een einde te komen. De verdediger is zijn basisplaats kwijtgeraakt en gaat zijn tot medio 2024 doorlopende contract waarschijnlijk niet eens uitdienen.

'Barcelona kan makkelijk af van Piqué door opvallende clausule'

SPORT claimt namelijk dat Barcelona het contract van Piqué eenzijdig kan opzeggen wanneer hij dit seizoen niet meer dan 35 procent van de wedstrijden speelt. Tot dusverre kwam Piqué enkel 45 minuten in actie in het Champions League-duel met Viktoria Plzen (5-1 winst).

De 35-jarige Piqué tekende in oktober 2020 een nieuw contract bij Barcelona, waardoor hij tot de zomer van 2024 vast kwam te liggen. Volgens SPORT staat er in die arbeidsovereenkomst dus ook een clausule die bepaalt dat Barcelona de samenwerking onder bepaalde voorwaarden kan stopzetten.

Na de komst van Jules Koundé en Andreas Christensen zijn de speelkansen voor Piqué alleen maar kleiner geworden. Begin augustus werd er nog geschreven dat Piqué koste wat kost bij Barcelona wil blijven. Hij zou zich bereid hebben getoond terug te keren naar het salaris dat hij verdiende voor zijn laatste contractverlenging.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.