Ook coronaproblemen bij Man City: Guardiola in isolatie

Reacties

Manchester City-trainer Pep Guardiola heeft per direct al zijn werkzaamheden stil moeten leggen. Dit naar aanleiding van een niet officiële test. In afwachting van de uitslag van de PCR-test nemen assistenten Juanma Lillo en Rudolfo Borrel de taken over.

Ook coronaproblemen bij Man City: Guardiola in isolatie

Door de virusbesmetting was Manchester City vrijdag genoodzaakt de gebruikelijke persconferentie te cancellen. Guardiola was gecontroleerd na het opschalen van de veiligheidsmaatregelen door de Premier League. Die verplichten spelers en technische staf zelftesten te ondergaan.

Vanwege de groeiende besmettingscijfers zijn al vijf wedstrijden in de Premier League voor dit weekend afgelast. Er zou zelfs al gesproken worden over het opschorten van alle competitiewedstrijden tot en met de jaarwisseling.

Als de PCR-test positief is, moet Guardiola tien dagen in zelfisolatie. Net nadat hij de titel van Manager van de Maand wist te winnen. Dat betekent dat hij niet naar Newcastle mee af kan reizen voor de wedstrijd van zondag. Assistenten Lillo en Borrel zullen de leiding overnemen. Is de PCR-test negatief, dan hervat Guardiola direct zijn werkzaamheden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vorig jaar verloor Guardiola zijn moeder aan het coronavirus. Sindsdien is hij een uitgesproken voorstander van het volgen van alle richtlijnen en maatregelen om de pandemie te bestrijden. Afgelopen week was Guardiola nog in Barcelona om het afscheid van Sergio Agüero bij te wonen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.