Ook Bergwijn begonnen aan voorbereiding: Oranje-aanvaller laat zich zien bij Spurs

Tottenham Hotspur was al eerder begonnen aan de voorbereiding, maar nu is ook Steven Bergwijn aangehaakt. In het gewonnen oefenduel met Reading FC kon hij zich vrijdag direct op positieve wijze onderscheiden.

Tottenham Hotspur
4 - 1
Reading
Reading

Tottenham Hotspur begon de voorbereiding een kleine week geleden met een 3-0 overwinning op Ipswich Town, maar in dat duel ontbraken bijzonder veel grote namen, zoals Bergwijn, Harry Kane, Eric Dier, Davinson Sánchez, Giovani Lo Celso en Erik Lamela. Ook vrijdagmiddag waren lang nog niet alle toppers erbij, maar manager José Mourinho had wél een basisplaats over voor Bergwijn, die eerder op de dag werd opgeroepen voor Oranje.

Een paar minuten voor rust luisterde de Nederlander zijn start van de voorbereiding op met een assist. Vanaf de linkerkant behield hij het overzicht en bereikte hij Heung-Min Son, die scoorde. Dat was al de 3-0, omdat Omar Richards (in zijn eigen goal, na een knal van Son) en Dele Alli (met een heerlijk boogballetje) eerder al gescoord hadden. Na rust deed invaller Lamela daar een schepje bovenop met een rake vrije trap, voordat Bergwijn na iets meer dan een uur naar de kant ging.

De ex-PSV'er maakte een frisse indruk en speelde goed, waarna hij vanaf de kant zag dat George Puscas vanaf de penaltystip de eindstand bepaalde op 4-1. Spurs speelt zaterdag nog een oefenwedstrijd tegen Birmingham City, al is het maar de vraag welke spelers er dan allemaal in actie komen. Volgende week zaterdag gaan de Londenaren op bezoek bij Watford, waarmee de voorbereiding wordt afgesloten.