Mourinho kraakt PSG: 'Een mislukking dat ze de CL niet al gewonnen hebben'

Reacties

Paris Saint-Germain hoopt zondag zijn droom om zich de beste ploeg van Europa te mogen noemen werkelijkheid te kunnen maken. José Mourinho vindt het maar vreemd dat de steenrijke Fransen hier niet eerder in zijn geslaagd: de coach van Tottenham Hotspur noemt dit zelfs 'een mislukking'.

Mourinho kraakt PSG: 'Een mislukking dat ze de CL niet al gewonnen hebben'
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Bayern München
Bayern München

PSG werd in 2011 overgenomen door Qatar Sports Investment, dat bepaald geen last heeft van een gebrek aan financiële middelen. Onder leiding van Nasser Al-Khelaifi werd de ene na de andere wereldster naar het Parc des Princes gehaald. De twee duurste spelers aller tijden, Neymar en Kylian Mbappé, staan sinds 2017 samen in de voorhoede bij PSG.

Ondanks de enorme investeringen plaatste PSG zich pas negen jaar na de overname voor de Champions League-finale. Dat had volgens de kritische Mourinho, winnaar van het toernooi met FC Porto en Internazionale, wel wat eerder gekund. 'Het is een mislukking dat ze de Champions League niet al twee jaar eerder hebben gewonnen, want de investeringen van de laatste vijf of zes jaar zijn ongelooflijk, net als de lijst met topspelers die ze bij PSG hebben', zei Mourinho tegen DAZN.

'Hoelang speelt Thiago Silva daar nu al? En Marquinhos? En dan heb je ook nog de échte sterren, zoals Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani, Neymar en Mbappé', vervolgde Mourinho. 'PSG droomt van de Champions League en nu hebben ze voor het eerst deze kans. De finale is normaal gesproken een wedstrijd waarin de sterren uitblinken, ook al denk ik niet dat PSG een buitenaards team is. Maar ze hebben wel buitenaardse spelers rondlopen.'

PSG sneuvelde in de afgelopen drie jaar steeds in de achtste finales en in de vier jaar daarvoor ging het keer op keer mis bij de laatste acht. Dit seizoen dreigde het in de kwartfinales opnieuw mis te gaan, maar in extremis werd de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo nog omgebogen. Vervolgens bleek PSG in de halve finales een maatje te groot voor RB Leipzig. Zondag wacht in de eindstrijd Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.