Ook AC Milan meldt zich in laatste voorronde Europa League

Reacties

AC Milan staat in de play-offs van de Europa League. De Italianen wonnen donderdag in eigen huis met 2-0 van Universitatea Craiova, wat ruim voldoende was na de 0-1 zege op de Roemeense subtopper een week eerder.

Ook AC Milan meldt zich in laatste voorronde Europa League

Vanwege de kleine overwinning op Craiova was de returnwedstrijd geen formaliteit voor de Italiaanse grootmacht, maar nadat Giacomo Bonaventura binnen tien minuten een niet goed verwerkte corner in het lege doel werkte, werd snel duidelijk dat Milan naar de volgende ronde zou gaan. Op dat moment was er ook al een treffer van Franck Kessié afgekeurd wegens buitenspel.

Aan het begin van de tweede helft deed Patrick Cutrone nog een duit in het zakje. De jonge spits maakte in de voorbereiding indruk op trainer Vincenzo Montella en was in zijn derde optreden voor Milan goed voor zijn eerste goal. Na een ingebrachte vrije trap volgde een rommelige situatie voor het doel, waar Cutrone slim handelde en binnen tikte.

Door de overwinning is Milan twee wedstrijden verwijderd van een rentree in een Europees hoofdtoernooi. De Rossoneri speelden in het seizoen 2013/2014 nog in de Champions League tegen Ajax, maar wisten daarna geen Europees voetbal meer af te dwingen. De Amsterdammers staan ook in de play-offs van de Europa League, maar omdat zowel Ajax als Milan een geplaatste status heeft, kunnen de clubs elkaar niet treffen.

De loting voor de play-offs van de Europa League wordt op 4 augustus verricht. Naast Ajax gaat FC Utrecht de koker in. De Domstedelingen toonden ruggengraat tegen Lech Poznan. FC Utrecht is overigens niet geplaatst en kan daardoor ploegen als Zenit Sint-Petersburg, Milan, Fenerbahçe of Club Brugge treffen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.