'Onverslaanbaar' Union Berlin komt in topvorm naar Ajax toe

Reacties

Ajax kan zijn borst natmaken voor de clash van aankomende donderdag met Union Berlin, in de tussenronde van de Europa League. De ploeg van Urs Fisher won zaterdag knap de competitietopper bij RB Leipzig: 1-2. Union Berlin heeft al zijn wedstrijden van dit kalenderjaar nog gewonnen.

'Onverslaanbaar' Union Berlin komt in topvorm naar Ajax toe
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 2
Union Berlin
Union Berlin

Union Berlin is bezig aan een droomseizoen en draait bovenin de Bundesliga mee. De ploeg van Danilho Doekhi en Sheraldo Becker is ook goed uit de winterstop gekomen en heeft, met de overwinning van zaterdag meegerekend, nu zes zeges op rij geboekt. Het laatste team dat Union Berlin versloeg was SC Freiburg, op 13 november (4-1).

Op bezoek bij RB Leipzig, de nummer vier van de ranglijst en daarmee een directe concurrent van Union Berlin, werd de score na 23 minuten op fraaie wijze geopend door Benjamin Henrichs. De wingback kwam vanaf links naar binnen en haalde vanuit de tweede lijn verwoestend uit (zie video hieronder). Een klein kwartier later kreeg Becker, die net als Doekhi in de basis stond bij Union Berlin, een goede kans op de gelijkmaker. Zijn schot werd gekeerd door Janis Blaswich.

Blaswich was een kwartier na rust kansloos bij de inzet van Janik Haberer. Na een hoekschop werd de bal onbedoeld verlengd door Dominik Szoboszlai, waarna Haberer snel handelde en scoorde met een knappe volley. Union Berlin wilde hierna meer en kreeg dat ook, na een domme handsbal van Mohamed Simakan. De strafschop die hieruit volgde werd benut door Robin Knoche.

Yusuf Poulsen leek de score niet lang na het doelpunt van Knoche terug in evenwicht te trekken. De VAR constateerde echter dat Timo Werner buitenspel had gestaan en dus ging er een streep door de goal van de Leipzig-invaller. Union Berlin hield zijn tegenstander hierna van zich af en is Borussia Dortmund nu weer voorbij op de ranglijst. De mannen van Fischer komen als de nummer twee van de Bundesliga, met een achterstand van slechts één punt op Bayern München, naar Amsterdam.


Bij RB Leipzig deed aanvoerder Willie Orban niet mee, omdat hij afgelopen woensdag een stamceldonatie onderging. Hij zat wel op de bank, maar werd niet ingebracht. Al voorafgaand aan het duel had Leipzig zijn captain als Man van de Wedstrijd benoemd. 

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
5
SC Freiburg
34
17
8
9
51-44
+7
59
6
Bayer Leverkusen
34
14
8
12
57-49
+8
50
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.