'Ontzettend trots' FC Utrecht breekt contract van Venema open

Reacties

Nick Venema blijft langer verbonden aan FC Utrecht. De club laat dinsdag weten dat Venema een nieuw contract tot 2023 heeft getekend, zoals Voetbal International eerder al aankondigde. Venema hoopt uit te groeien tot eerste spits in de Domstad.

'Ontzettend trots' FC Utrecht breekt contract van Venema open

Venema maakte furore bij Jong FC Utrecht, waarvoor hij vorig seizoen dertien keer scoorde en ook dit seizoen sterk spel koppelt aan de nodige doelpunten. Zijn productiviteit leverde hem vorig seizoen en dit seizoen al meerdere wedstrijden in het eerste op.

Verzekerd van een basisplaats is Venema echter nog niet. Waar een deel van de achterban graag ziet dat de spits uit eigen kweek voorin de voorkeur krijgt, kiest Dick Advocaat afwisselend voor Jean-Christophe Bahebeck, Venema en nieuwkomer Michiel Kramer.

Dat alles belet Venema echter niet om zijn toekomst aan die van de club te verbinden. FC Utrecht zegt blij te zijn met het jawoord van de jonge spits. 'We zijn er ontzettend trots op dat we het contract van Nick hebben opengebroken en verlengd', zegt directeur Jordy Zuidam op de clubwebsite.

'De duur van de nieuwe verbintenis zegt iets over het vertrouwen dat wij in Nick hebben en vice versa. Wij zijn ervan overtuigd dat Nick bij ons de volgende stappen kan maken en het maakt ons trots dat we de toekomst tegemoet gaan met een speler uit eigen regio en eigen opleiding, die bij het publiek bijzonder geliefd is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.