De positie van Rafael Benítez bij Everton lijkt onhoudbaar te zijn geworden. De coach staat door de slechte resultaten van de club al geruime tijd onder druk en zaterdag werd er zelfs verloren van hekkensluiter Norwich City. Het steenrijke Newcastle United stelde ook weer teleur en staat nu voorlaatste.

Norwich City
2 - 1
Everton
Everton

Benítez was in het verleden jarenlang werkzaam voor Liverpool, waarmee hij in 2005 de Champions League won, en daardoor vóór zijn zomerse komst al niet gewenst bij een groot deel van de Everton-aanhang. In de afgelopen maanden is de Spanjaard door de slechte prestaties van The Toffees alleen nog maar minder populair geworden. Everton is uiterst ambitieus, maar won dit seizoen pas vijf keer en staat daardoor op de vijftiende plek in de Premier League.

Vier van die vijf zeges werden al in de eerste weken van het seizoen geboekt. Uit de laatste dertien competitiewedstrijden (het duel met Norwich meegerekend) haalde Everton maar één overwinning. Directeur voetbalzaken Marcel Brands maakte al plaats en nu lijken ook de dagen van Benítez wel geteld. Norwich City, met Tim Krul onder de lat, deelde Everton de volgende dreun uit.

Norwich kwam op voorsprong via een eigen goal van Michael Keane en anderhalve minuut later maakte Adam Idah er 2-0 van. Zo scoorde Norwich in de eerste achttien minuten tegen Everton vaker (twee keer) dan in de vorige acht competitiewedstrijden (één goal). Een meegereisde fan van Everton was zijn frustraties niet meer de baas en stormde het veld op. Hij was op weg naar Benítez, maar werd halverwege tegengehouden door stewards en van het veld gehaald.

In de tweede helft bracht Benítez Richarlison binnen de lijnen en de Braziliaan verzorgde kort na zijn entree met een prachtige omhaal de aansluitingstreffer. Hierna begon de zoektocht naar meer, maar dat leverde voor Everton niets op. Anwar El Ghazi zag het allemaal vanaf de zijkant gebeuren: hij maakte deze week de overstap van Aston Villa, maar zijn debuut was hem voor deze wedstrijd nog niet gegund.

Norwich City is door de derde zege van dit seizoen niet langer de rode lantaarndrager in de Premier League. The Canaries stijgen twee plaatsen en staan nu achttiende; Burnley is de nieuwe hekkensluiter. De door corona geplaagde selectie van Sean Dyche heeft echter wel pas zeventien competitiewedstrijden gespeeld.

Newcastle United
1 - 1
Watford
Watford

Newcastle United stond vorige week voor schut in het FA Cup-toernooi, toen het met 0-1 verloor van Cambridge United, en zo kwam er nóg meer druk te staan op de kelderkraker tegen Watford. De ploeg van Eddie Howe leek daar in eerste instantie goed mee om te gaan. Newcastle was in de eerste helft sterker dan Watford en Joelinton raakte de lat. Kort na rust ramde Alain Saint-Maximin de bal na een knappe individuele actie in de korte hoek.

Watford weigerde om direct na deze klap de handdoek in de ring te gooien. Moussa Sissoko miste nog een grote kans om zijn oude werkgever pijn te doen, maar vlak voor tijd viel de gelijkmaker alsnog, toen João Pedro uit een voorzet van Kiko raak kopte. Zo blijft Watford Newcastle voor op de ranglijst en blijft de rijkste club van de wereld wachten op de tweede overwinning van dit seizoen. Newcastle is nu gepasseerd door Norwich en staat negentiende.

Wolverhampton Wanderers
3 - 1
Southampton
Southampton

Raúl Jiménez is een heuse strafschoppenspecialist en James Ward-Prowse is een ware specialist als het gaat om vrije trappen. Beide spelers bevestigden hun status zaterdagmiddag in het treffen tussen Wolverhampton Wanderers en Southampton. Jiménez zette de thuisploeg acht minuten voor rust op voorsprong, door een strafschop te benutten. Daarmee behoudt hij zijn honderd procent score met Premier League-penalty's (zeven uit zeven).

In de tweede helft kopte Conor Coady uit een rebound de 2-0 binnen, voordat Ward-Prowse namens Southampton wat terugdeed. Hij schoot raak uit een directe vrije trap en heeft dit in totaal nu al twaalf keer gedaan in de Premier League. Alleen David Beckham scoorde in de Engelse competitie vaker uit een directe vrije trap (achttien keer). Southampton droomde even van een comeback, maar in blessuretijd bracht Adama Traoré de marge namens Wolves terug op twee. Ki-Jana Hoever was niet van de partij bij de thuisploeg.