Ontlading bij Vloet na tumultueuze week: 'Maar liever drie punten gehad'

Reacties

Manu García en Rai Vloet kwamen tot dezelfde conclusie na het duel met Sparta Rotterdam (2-2). NAC Breda moet nog wat volwassener worden, maar er zijn zeker aanknopingspunten.

Ontlading bij Vloet na tumultueuze week: 'Maar liever drie punten gehad'

Vloet leek met zijn rake kopbal NAC op het spoor van een zege te zetten. Maar de middenvelder moest lijdzaam toezien hoe die 2-0 voorsprong nog uit handen werd gegeven. 'Ik denk dat het hele stadion na de 2-0 het idee had dat er niks aan de hand was', aldus Vloet, die Sparta succesvol zag worden toen er va banque gespeeld werd. 'Wij moeten heel snel gaan leren. Als de tegenstander opportunistischer gaat voetballen, moeten wij daar niet in meegaan maar zelf juist blijven voetballen. Daar ligt onze kracht en dat zullen we blijven doen', voorspelde hij alvast.

Zijn treffer zorgde voor veel ontlading, erkende Vloet. 'Zeker na afgelopen week, waarin ik veel over me heen heb gehad', zo doelde hij op de veelbesproken overtreding op Marco van Ginkel in het duel met PSV. 'Ik heb na zondag heel veel reacties gehad. De jongens van PSV namen me gelukkig niks kwalijk. Ik heb het er met Marco tijdens de wedstrijd ook al over gehad. Ik schrok er zelf ook van… Ik woon zelf in Eindhoven, dus toen ik door de Albert Heijn liep en op social media kreeg ik veel negatieve reacties. Het was daarom fijn om zo'n week af te sluiten met een doelpunt, maar ik had liever drie punten gehad.'

Manu García sprak woorden van gelijke strekking. 'Vandaag gebeurde hetzelfde als tegen Vitesse en PSV. We hielden het zestig minuten vol en daarna vloeiden de krachten weg. Het is nu alleen wel heel zonde dat het nu tegen een concurrent gebeurt. We moeten snel volwassen worden en leren wedstrijden af te maken. Thierry Ambrose kreeg een grote kans op de 3-1 en ik was dicht bij de 3-2. We hadden ook moeten winnen, maar als we zo blijven voetballen winnen we echt nog wel veel wedstrijden. Ik hoop dat de supporters geduld hebben, dan zullen we ze belonen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.