NAC probeert slechtste start sinds periode-Den Uyl te voorkomen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. NAC Breda en Sparta Rotterdam verzorgen vrijdag de opening van de laatste speelronde voor de interlandperiode.

NAC probeert slechtste start sinds periode-Den Uyl te voorkomen
 
Speelronde3
Aftrap20.00 uur
ScheidsrechterDennis Higler

• Hoewel het affiche NAC-Sparta de laatste seizoenen minder vaak op het programma stond in de Eredivisie zijn we toch alweer toe aan editie 41. Met zeventien zeges en elf nederlagen koestert NAC een positieve balans. Twaalf keer leverde de ontmoeting geen winnaar op.

• NAC en Sparta wachten beide nog op hun eerste overwinning in dit Eredivisie-seizoen. De promovendus staat nog op nul punten, de Rotterdammers veroverden vorige week tegen PEC Zwolle hun eerste puntje.

• Het is slechts twee keer gebeurd dat NAC zijn eerste drie wedstrijden in een Eredivisie-seizoen verloor, in 1970/71 en 1974/75. Om aan te geven hoe lang dat geleden is: in dat laatste seizoen zetelde het kabinet-Den Uyl.

NAC Breda verliest na sterk begin van PSV.

• NAC begint dit duel als hekkensluiter. De formatie uit Breda kan zich vastklampen aan het feit dat ze ongeslagen is in de laatste zeven Eredivisie-duels waarin ze als rodelantaarndrager aan de wedstrijd startte (twee zeges en vijf remises).

• Zowel tijdens de eerste als de tweede speelronde was Thierry Ambrose trefzeker voor NAC. De laatste speler van de Bredanaars die dat voor elkaar kreeg op het hoogste niveau was Sergio in 2000. De Braziliaan scoorde destijds ook in zijn derde duel.

• Sparta ging in liefst acht van de laatste tien uitwedstrijden tegen promovendi onderuit. Dat gebeurde zelfs dit seizoen al, tijdens de eerste speelronde bij VVV-Venlo (3-0 verlies).

Sparta pakt punt tegen PEC Zwolle.

• Tijdens de eerste twee speelrondes waren er drie clubs met maximaal vijftien doelpogingen. Daarbij ook NAC (veertien pogingen) en Sparta (vijftien). Willem II is met veertien pogingen de derde club.

De laatste vijf edities van NAC Breda-Sparta Rotterdam:

SeizoenUitslag
2005/060-0
2006/073-1
2007/083-0
2008/093-1
2009/102-2
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.