Ontketend PSV boekt monsterzege op Feyenoord

PSV heeft op eigen veld geen spaan heel gelaten van Feyenoord. De Eindhovenaren hadden niets te duchten van de onthutsend zwakke Rotterdammers: 10-0.

Ontketend PSV boekt monsterzege op Feyenoord

PSV controleerde de gedevalueerde topper tegen Feyenoord vanaf de eerste seconde. De bezoekers wekten geen moment de indruk te geloven in een stuntje. Dat de Eindhovense openingstreffer uiteindelijk nog een klein halfuur op zich liet wachten, mocht een klein wonder genoemd worden.

Nadat Balázs Dzsudzsák een waarschuwingsschot af had gevuurd, was het even later de beurt aan Jonathan Reis om de trekker over te halen. De Braziliaan, midweeks nog de maker van de winnende treffer tegen Debrecen, ontdeed zich van André Bahia en schoot fraai met links in de verre hoek binnen.

Niet lang daarna was het laatste beetje Rotterdams verzet gebroken toen Kelvin Leerdam na het vloeren van de opgestoomde Erik Pieters tegen een tweede gele kaart aanliep. Trainer Mario Been bracht verdediger Bruno Martins Indi voor aanvaller Ruben Schaken in een poging de schade te beperken.

Dat sorteerde niet het gewenste effect. Nog voor rust knalde aanvoerder Ibrahim Afellay zijn ploeg via het been van Martins Indi naar 2-0. De thee had niet het gewenste helende effect voor de Rotterdammers. Sterker nog, de tweede helft was nog geen minuut aan de gang of Jonathan Reis gaf met de derde Eindhovense treffer het startsein voor de ultieme vernedering.

Met speels gemak liep de ploeg van trainer Fred Rutten door doelpunten van Ola Toivonen (kopbal), Jeremain Lens (individuele actie), opnieuw Jonathan Reis, Balázs Dzsudzsák (afstandsknal), Orlando Engelaar (kopbal), Dzsudzsák (strafschop) en opnieuw Lens uit naar 10-0.

De 10-0 was de grootste nederlaag ooit voor Feyenoord in de Eredivisie. Voor de Eindhovenaren betekende het een evenaring van de grootste zege ooit. In 1973 en 1998 was PSV met dezelfde cijfers te sterk voor respectievelijk Go Ahead Eagles en FC Volendam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen