Ontevreden De Leeuw bewijst weer waarde voor Groningen

Reacties

FC Groningen heeft ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen. Na Go Ahead Eagles werd Heracles Almelo aan de kant gezet: 3-1. De Almeloërs zijn door de nederlaag nog altijd puntloos. Bij de Groningers toonde de getergde Michael de Leeuw zich van waarde.

Ontevreden De Leeuw bewijst weer waarde voor Groningen

FC Groningen had niet lang nodig om op voorsprong te komen. Een fraaie steekpass van Nick van der Velden werd door Danny Hoesen na zeven minuten prima klaargelegd voor Tjaronn Chery, die simpel de 1-0 binnentikte. Een minuut later had het al gelijk kunnen zijn, maar de debuterende spits Denni Avdic en Illias Bel Hassani konden net niet bij een voorzet van Oussama Tannane.

Waar de 1-1 dus niet viel, breidde FC Groningen de score uit. Schaduwspits Michael de Leeuw mocht al na 33 minuten invallen voor de geblesseerd geraakte Rasmus Lindgren en zette vrijwel direct zijn handtekening onder de 2-0: hij rondde een mooie pass van Maikel Kieftenbeld af. De ontlading bij De Leeuw na zijn treffer sprak boekdelen.

De 27-jarige Brabander belandde aan de start van het seizoen 2012/13 in Groningen. Zijn eerste jaar was met 32 basisplaatsen, elf goals en een zevende plek met FC Groningen cijfermatig gezien prima, maar vorig seizoen ging het minder. De Leeuw (saluerend op foto) speelde weliswaar 28 competitieduels, maar deed dat vijftien keer als invaller. Drie van zijn negen treffers maakte hij ook nadat hij op de bank was begonnen.

Tjaronn Chery wordt na zijn openingsgoal voor FC Groningen gefeliciteerd door ploeggenoten Danny Hoesen (rechts) en Jarchinio Antonia.
Tjaronn Chery wordt na zijn openingsgoal voor FC Groningen gefeliciteerd door ploeggenoten Danny Hoesen (rechts) en Jarchinio Antonia.

Ook dit seizoen moet De Leeuw het doen met een rol op het tweede plan. In het eerste competitieduel bij Go Ahead Eagles (3-2 winst) viel hij na driekwart wedstrijd in, om vervolgens voor 2-2 te zorgen. Ook zondagmiddag toonde hij aan van grote waarde te kunnen zijn. Met invalbeurten neemt De Leeuw evenwel geen genoegen meer: hij wil ergens aan spelen toekomen.

Nadat Bel Hassani in de tweede helft met links alsnog het net wist te vinden (2-1) bepaalde Yoëll van Nieff met een fraaie vrije trap de eindstand op 3-1. Zodoende is FC Groningen het seizoen net als vorig jaar met twee overwinningen begonnen. Samen met PSV, Ajax en PEC Zwolle gaan de noorderlingen nu aan kop in de Eredivisie. Heracles is nog puntloos, net als Willem II en Go Ahead.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.