Onrustig FC Eindhoven zet NAC-icoon Penders aan het roer

Reacties

FC Eindhoven heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Rob Penders komt over van NAC Breda, waar de clubicoon vanaf komend seizoen eigenlijk de leiding zou hebben over de Onder-21.

Onrustig FC Eindhoven zet NAC-icoon Penders aan het roer
© Pro Shots

Zo'n tweeënhalve maand geleden werd Ernie Brandts aan de kant geschoven aan de Aalsterweg. 'Na gesprekken met de technische staf en de spelersgroep neemt de club momenteel de tijd om tot een passende oplossing te komen. In onderling overleg is besloten dat hoofdtrainer Ernie Brandts de komende dagen niet voor de groep zal staan', zo luidde toen de verklaring. Opmerkelijk, want Brandts werd nog niet ontslagen.

Het bericht bleek echter wel een voorbode, want Brandts keerde niet meer terug. Nu heeft FC Eindhoven in de 45-jarige Penders (die voor twee jaar tekent) dus een opvolger gevonden. Hoewel hij in zijn carrière uitsluitend in West-Brabant speelde (voor RBC Roosendaal en voor NAC, waar hij een levende legende is) groeide Penders op in Eindhoven. Nu is hij dus terug in die stad, waar hij voor het eerst écht hoofdtrainer is in het betaald voetbal. Wel was hij bij NAC al eens interim-trainer.

Penders sloot zijn actieve loopbaan in 2011 af, een paar jaar later werd hij assistent in Breda. In 2019 werd hij ontslagen en ging hij aan de slag als trainer van ADO Den Haag Onder-19, waarna in februari bekend werd dat hij zou terugkeren bij NAC, als trainer van de Onder-21. Dat team speelde de laatste maanden vanwege corona geen wedstrijden. Dat gaat binnenkort wel weer gebeuren, maar dus zonder Penders.

'De afgelopen periode hebben we de tijd genomen om een geschikte hoofdtrainer aan te stellen', aldus Marc Scheepers, technisch manager van FC Eindhoven. 'Met de benoeming van Rob hebben we de gewenste kandidaat aan ons weten te binden. Rob is een jonge en ambitieuze trainer met ervaring in talentontwikkeling en ook binding met deze regio.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.