Onnodige averij Milan tegen tien spelers van Fiorentina

AC Milan heeft in de uitwedstrijd tegen Fiorentina onnodig met 2-2 gelijkgespeeld. Na ruim een uur had Milan nog wel zo'n riante uitgangspositie: het stond met 2-0 voor tegen tien spelers van Fiorentina, dat via twee makkelijk gegeven strafschoppen uiteindelijk toch nog langszij kwam.

Onnodige averij Milan tegen tien spelers van Fiorentina

Milan was de laatste maanden op dreef in de Serie A. De laatste competitienederlaag dateert alweer van 22 december (AS Roma, 2-4). Sindsdien boekten de Rossoneri negen overwinningen en slechts drie gelijke spelen met de huidige derde plaats als resultaat.

Ook nummer vier Fiorentina slaagde er aanvankelijk niet in Milan af te stoppen. De ploeg van trainer Vincenzo Montella had de laatste vier thuiswedstrijden allemaal gewonnen, maar keek tegen Milan al bij rust tegen een vrijwel onmogelijke opgave aan.

Want nadat Riccardo Montolivo (foto), tussen 2005 en 2012 speler van Fiorentina, Milan op 0-1 had gezet na goed doorjagen op David Pizarro, kwamen de Florentijnen vlak voor rust ook nog met een minder te staan door een al dan niet bedoelde elleboogstoot van Nenad Tomovic in het gezicht van Stephan El Shaarawy. Milan leek daardoor af te stevenen op een eenvoudige zege, zeker toen Montolivo tegen zijn oude club in de 62ste minuut ook aan de basis stond van de 0-2 met een uitstekende voorzet op Mathieu Flamini.

Toch slaagden de mannen van trainer Massimiliano Allegri er niet in de voorsprong vast te houden. Scheidsrechter Paolo Tagliavento gaf in een tijdbestek van zeven minuten twee penalty's aan Fiorentina na lichte overtredingen van Antonio Nocerino en Mattia De Sciglio. Adem Ljajic en Pizarro schatten de twee buitenkansjes op waarde: 2-2.

Milan probeerde vervolgens nog wel puntenverlies te voorkomen, maar Fiorentina gaf in de slotfase geen kansen meer weg. Zodoende blijft het nog enigszins spannend in de strijd om het derde Champions League-ticket, want het verschil tussen Milan en Fiorentina blijft zes punten. Bovendien moet Milan het volgende week opnemen tegen Napoli (tweede) zonder Mario Balotelli, die in Florence tegen een schorsing opliep.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen