Onnavolgbare Di María neemt PSG bij de hand

Met dank aan een weergaloze Ángel Di María heeft Paris Saint-Germain ternauwernood drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Stade Brest. Pas vlak voor tijd viel de beslissende 1-2.

Brest
Brest
1 - 2
PSG
PSG

PSG ging een week geleden zeer onverwacht onderuit tegen Dijon en maakte tegen Brest wederom geen al te beste indruk. Trainer Thomas Tuchel, die veelvuldig in verband gebracht wordt met Bayern München, kon vanwege blessures geen beroep doen op Kylian Mbappé en Neymar, terwijl Mauro Icardi vanwege lichte klachten op de bank begon.

Ondanks het zwakke spel kwam PSG zes minuten voor rust wel op voorsprong. Een heerlijke steekpass van Julian Draxler werd door Di María met een zeker zo mooie lob tot doelpunt gepromoveerd: 0-1. Het doelpunt zorgde er niet voor dat de kampioen beter ging voetballen. In de 72ste minuut werd het zelfs gelijk via invaller Samuel Grandsir: 1-1. De debuterende doelman Sergio Rico, die de geblesseerde Keylor Navas verving, zag er niet al te best uit.

Een nieuwe ingeving van Di María zorgde ervoor dat PSG, dat inmiddels al 26 uitwedstrijden op rij gescoord heeft in de Ligue 1, toch het volle pond pakte. De Argentijn brak door op de linkerflank en zette strak voor richting invaller Icardi. Hoewel de voorzet nog werd aangeraakt, kreeg Icardi de bal toch in het net: 1-2. Zo heeft PSG nu tien punten meer dan naaste achtervolger Angers.