'Onhandige' Benteke vreest voor mislopen WK-ticket

Reacties

Christian Benteke heeft nog drie wedstrijden de tijd om bondscoach Roberto Martínez ervan te overtuigen dat hij hem mee moet nemen naar het WK in Rusland. De Belgische spits beseft dat de kans aanwezig is dat hij het toernooi voor de televisie zal moeten gaan volgen.

'Onhandige' Benteke vreest voor mislopen WK-ticket

Manchester United-aanvaller Romelu Lukaku is de eerste spits bij De Rode Duivels en Michy Batshuayi, die als huurling van Chelsea veel indruk maakte bij Borussia Dortmund, zit daar kort achter. Het is echter nog even afwachten of Batshuayi het WK wel haalt. De spits raakte een kleine twee weken geleden geblesseerd aan zijn enkel en voert een race tegen de klok om op tijd weer fit te raken.

Benteke is op papier de derde spits van België. De aanvaller heeft dit seizoen echter maar twee keer gescoord in 28 wedstrijden voor Crystal Palace en werd bij de vorige interland van De Rode Duivels, tegen Saoedi-Arabië, al niet opgeroepen. Benteke weet dat hij er op het moment niet goed op staat.

Christian Benteke zat in september 2017 voor het laatst bij de Belgische selectie.
Christian Benteke zat in september 2017 voor het laatst bij de Belgische selectie.

'In het verleden had ik aan een kans voldoende om te scoren', zegt de Belg tegen Sky Sports. 'Dit seizoen voel ik me meer betrokken bij de wedstrijden. Ik zet me ook meer in voor de ploeg, maar ik word er niet voor beloond. Daarmee zeg ik niet dat dit de schuld van anderen is: ik ben zelf onhandig geweest. Er was een gebrek aan succes, dat weet ik.'

Dat Benteke voor de oefenwedstrijd tegen Saoedi-Arabië niet werd geselecteerd, was dan ook geen verrassing voor hem. 'Ik wist dat het fifty-fifty was', zegt de spits. 'Ik ben geen kind meer, ik weet hoe het werkt. Ik weet ook waarom ik niet werd geselecteerd: het waren mijn statistieken, niet omdat ik niet goed speelde. Het positieve was dat ik bij de club kon blijven en hieraan kon gaan werken.'

'Als ik het WK zou moeten missen dan zou dat pijn doen, maar ik zou ervan kunnen herstellen', vervolgt Benteke. 'Voor mijn familie, mijn neefjes vooral, zou dat anders liggen. Het is ook hun droom dat ik naar het WK ga.' Benteke speelde tot dusver 33 interlands voor België en was daarin goed voor 12 doelpunten. De Belgen zitten op het WK in een poule met Engeland, Tunesië en Panama.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.