Ongrijpbare Musiala en het nut van het schaken

Reacties

Jamal Musiala kijkt in zijn zoektocht naar verbetering om zich heen. Bij Bayern München werkt hij op individuele basis samen met een neurowetenschapper. Ook schaken helpt hem.

Ongrijpbare Musiala en het nut van het schaken
© Pro Shots

Volgens Bayern-trainer Julian Nagelsmann lijkt het af en toe of Musiala een magneet in zijn voeten heeft, omdat hij onder de moeilijkste omstandigheden het overzicht bewaart. Deels aanleg, maar de trainer weet wat hij er achter de schermen voor doet om ongrijpbaar te worden voor de beste verdedigers ter wereld.

Musiala zelf denkt dat hij baat heeft gehad bij de vele schaakpotjes die hij heeft gespeeld. Hij beoefent die sport van jongs af en aan en is er zo bekwaam in, dat niemand bij Bayern München hem partij kan bieden.

In gesprek met Sport Bild zei hij dat Kingsley Coman en Joshua Kimmich redelijk kunnen schaken, maar dat hij die twee niet als concurrenten ziet. Over het nut van schaken zei hij dit: 'Bij schaken moet je vroegtijdig over de volgende en daaropvolgende zet nadenken. Omdat wij veel combineren en veel van posities wisselen helpt mij die achtergrond echt.'

Vrijdag kan Musiala bij de Bundesliga-herstart laten zien hoe het schaken zijn spel heeft beïnvloed, als Bayern het opneemt tegen RB Leipzig.

RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 1
Bayern München
Bayern München
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer J. Musiala
Meer over J. Musiala
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.