Ongeslagen Van Gaal houdt perfecte WK-score Oranje in stand

Reacties

Voor de negende keer in de WK-historie heeft het Nederlands elftal de groepsfase overleefd. Geen enkel ander land kan tippen aan die score van Oranje. Ook bondscoach Louis van Gaal zorgde voor een WK-primeur.

Ongeslagen Van Gaal houdt perfecte WK-score Oranje in stand
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Qatar
Qatar

Van Gaal bleef namelijk ook in zijn tiende wedstrijd op een WK ongeslagen, de nederlaag na penalty's in de halve finale van het WK 2014 tegen Argentinië uitgezonderd. Geen enkele andere bondscoach kende zo'n goede start op het mondiale podium. Sinds zijn rentree bij het Nederlands elftal verloor de 71-jarige Amsterdammer nog niet in achttien interlands.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mede dankzij de ongeslagen reeks van Van Gaal verlengde Oranje zijn abonnement op de knock-outfase. Sinds de invoering van de groepsfase van het WK overleefde het Nederlands elftal de eerste ronde tijdens negen deelnames altijd. Tijdens de WK's van 1934 en 1938 werd Oranje uitgeschakeld in de eerste ronde, maar dat was toen nog een knock-outduel.

Sinds 1974 kwam Oranje de groepsfase altijd door. Gerekend over die periode kan alleen Brazilië tippen aan die prestatie. De vijfvoudig wereldkampioen strandde in 1966 voor het laatst in de groepsfase. Alle andere wereldkampioenen sneuvelden sinds het WK van 1974 minstens één keer in de poulefase. Italië, Frankrijk en Spanje zelfs drie keer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Groepsfase op WK overleefd sinds 1974

Land Deelnames Volgende ronde Uitgeschakeld
Brazilië 13 13 0
Nederland 9 9 0
Argentinië 12 11 1
Duitsland 12 11 1
Engeland 9 8 1
Italië 11 8 3
Spanje 11 8 3
Frankrijk 9 6 3
Uruguay 7 5 2

*In deze tabel zijn naast Oranje alleen de oud-wereldkampioen meegenomen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.