Ongeslagen Mourinho grapt op Instagram over 'opstandige' Mancini

Reacties

José Mourinho vervolgde donderdag zijn ongeslagen status (inmiddels zes officiële duels) bij AS Roma met een overtuigende overwinning op CSKA Sofia (5-1) in de Conference League. Op Instagram grapte de Portugees over hoe de goal van Gianluca Mancini tot stand kwam.

Ongeslagen Mourinho grapt op Instagram over 'opstandige' Mancini
© Pro Shots

Mancini maakte in de slotfase vanuit een corner de 4-1. Maar als het aan Mourinho had gelegen was de verdediger niet mee naar voren gegaan. Mancini ging tegen de wens van zijn trainer in en de Portugees zag er wel de humor van in. 'Wanneer een speler naar je toe komt, vraagt of hij mee mag gaan voor een corner, jij nee zegt, hij toch gaat en scoort, dan kun je alleen maar lachen', schrijft Mourinho bij zijn post op Instagram.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ongeslagen status
Met de ruime zege op CSKA Sofia blijft Mourinho met Roma dit seizoen ongeslagen. De Romeinen waren in de kwalificatieronde voor de Conference League twee keer te sterk voor Trabzonspor en wonnen in de Serie A al van Fiorentina (3-1), Salernitana (0-4) en Sassuolo (2-1). Roma gaat daardoor aan de leiding in Italië, waar AC Milan en Napoli ook op negen punten staan na drie duels.

'Maar een seizoen is als een marathon en zes zeges zijn er geen zestig', sprak Mourinho relativerend in gesprek met Sky Sport Italia. 'We bouwen op dit moment aan een team en we moeten kalm blijven. Er zullen ook mindere momenten komen dit seizoen, maar dan moeten we nog meer een eenheid vormen. Binnen de hele club. Ik ben blij met hoe het nu tot toe gaat, maar we zitten nog vroeg in het seizoen.'

Mourinho toonde zich buiten zijn Instagram-post kritisch op het spel van Roma tegen CSKA Sofia, bij wie Yanick Wildschut twee keer geel kreeg. 'Nee, we speelden niet goed. We wisselden sterke momenten af met zwakke momenten. De vleugelverdedigers pushten niet voldoende en we verloren in verdedigend opzicht veel duels. We speelden niet goed genoeg om een 5-1 echt te rechtvaardigen', aldus de coach die Rick Karsdorp in de rust naar de kant haalde. De ex-Feyenoorder was voor rust goed voor een assist bij de openingsgoal van Lorenzo Pellegrini.

Contract Pellegrini
De komst van Mourinho heeft een positieve werking op de hele club, vertelt Pellegrini. 'Sinds zijn komst is er bij Roma een sfeer ontstaan die ik nooit eerder heb gevoeld. Dit is slechts het begin. Er is iets speciaals op gang aan het komen. We moeten nu doorgaan en blijven verbeteren als we iets willen winnen', aldus de aanvoerder van Roma.

Pellegrini was met twee goals belangrijk voor Roma. Mourinho verwacht dat de Europees kampioen met zijn huidige contract tot de zomer van 2022 gaat verlengen. 'Lorenzo is een speler met veel kwaliteit en veel potentie. Hij vertelde mij dat hij binnenkort een nieuw contract gaat ondertekenen. Ik denk dat dat zijn band met de supporters nog sterker maakt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.