Mourinho loog: 'Ik was doodsbang om te verliezen'

Reacties

AS Roma-trainer José Mourinho hield zich de laatste dagen rustig rondom zijn eigen jubileum, maar de Portugees was wel degelijk gespannen in zijn duizendste wedstrijd als trainer. 'Ik heb iedereen voorgelogen.'

Mourinho loog: 'Ik was doodsbang om te verliezen'
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
2 - 1
Sassuolo
Sassuolo

Mourinho werkte zijn weg omhoog in het trainerslandschap. Hij was assistent-trainer bij clubs als Sporting Portugal en Barcelona, bij Benfica stond hij in 2000 voor het eerst op eigen benen. Sindsdien coachte Mourinho dus duizend wedstrijden, de mijlpaal werd namens AS Roma bereikt tegen Sassuolo.

De markante coach liet niet doorschemeren hoe belangrijk deze wedstrijd voor hem was. 'Ik heb iedereen voorgelogen', gaf Mourinho na de gewonnen wedstrijd toe bij DAZN. 'Ik heb tegen iedereen gezegd dat dit geen speciale wedstrijd voor me was, maar dat is niet waar. Duizend wedstrijden...Dat is veel en ik wilde niet verliezen. Ik was doodsbang om voor eeuwig deze nederlaag te moeten herinneren. Gelukkig hebben we gewonnen, ik rende als een kind van 12, omdat ik me zo voelde', doelde Mourinho op zijn vreugde-uitbarsting na het laatste fluitsignaal.

Mourinho won 639 wedstrijden van de duizend die hij coachte, hij behaalde grootse successen met FC Porto (2004) en Internazionale (2010) in de Champions League. Tevens werd hij in Engeland driemaal kampioen met Chelsea, pakte hij met Real Madrid de Spaanse landstitel en was hij succesvol in Italië en Portugal met trofeeën. In 2017 won hij met Manchester United ten koste van Ajax de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.