Ongeslagen Heerenveen pakt koppositie na zege in Tilburg

Reacties

SC Heerenveen heeft de uitstekende competitiestart doorgezet met een overwinning op Willem II: 1-2. Trainer Jurgen Streppel deed hiermee zijn voormalig werkgever pijn.

Ongeslagen Heerenveen pakt koppositie na zege in Tilburg

SC Heerenveen is overtuigend begonnen aan het nieuwe seizoen en is nog altijd de enige ongeslagen Eredivisie-ploeg. Afgelopen week triomfeerde de formatie van Streppel op bezoek bij Excelsior (1-2). Willem II behaalde afgelopen weekend de eerste punten van het seizoen door te winnen van Roda JC Kerkrade (1-3).

In Tilburg leken de Friezen al vroeg op voorsprong te komen. Arber Zeneli haalde na een fraaie actie de achterlijn en legde de bal af op Reza Ghoochannejhad. De Iraanse spits tikte binnen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege een vermeende overtreding. Aan de andere kant brak Willem II even later de ban. Na een voorzet van Freek Heerkens kwam de bal ietwat gelukkig terecht bij Elmo Lieftink, die eenvoudig binnentikte: 1-0.

Willem II viert de openingstreffer, aanvoerder Stijn Schaars baalt.
Willem II viert de openingstreffer, aanvoerder Stijn Schaars baalt.

Direct na de treffer was er nog een kansje voor Thom Haye, maar na een combinatie met Fran Sol schoot de voormalig AZ-speler in het zijnet. Heerenveen had in de eerste helft het meeste balbezit, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Een schotje van Zeneli werd eenvoudig gekeerd door Timon Wellenreuther. Vlak voor rust hielp aanvoerder Stijn Schaars zijn ploeg over het dode punt heen. Op schitterende wijze knalde de ervaren middenvelder een vrije trap in de bovenhoek.

Na de pauze was de eerste grote kans voor Heerenveen. Na een uitstekende voorzet van Denzel Dumfries kreeg Ghoochannejhad zijn hoofd vanuit kansrijke positie onvoldoende tegen de bal. Aan de andere kant was er gevaar uit een vrije trap van Jop van der Linden, maar doelman Martin Hansen tikte de bal weg. Uiteindelijk kwam Heerenveen na een uur op voorsprong dankzij Yuki Kobayashi. De Japanse middenvelder knalde van buiten het zestienmetergebied overtuigend raak: 1-2.

Felicitaties voor Yuki Kobayashi na zijn winnende treffer tegen Willem II.
Felicitaties voor Yuki Kobayashi na zijn winnende treffer tegen Willem II.

In de slotfase slaagde Willem II er niet in om een vuist te maken. Er was nog een mogelijkheid voor Lieftink, maar zijn inzet werd gepareerd door doelman Hansen. Aan de andere kant kapte Ghoochannejhad zich vrij, maar schoot de spits vervolgens rakelings voorlangs het Tilburgse doel.

Er werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor Heerenveen de volle buit meenam uit Brabant. De Friezen pakken in ieder geval voor even de koppositie in de Eredivisie, Feyenoord kan met een overwinning op NAC Breda de eerste plaats weer terugveroveren. Willem II wacht volgende week zaterdag een uitduel met PSV (19.45 uur). Heerenveen krijgt zondag bezoek van Ajax (14.30 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.