Schaars talisman bij historisch goed gestart Heerenveen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Willem II en SC Heerenveen verzorgen zaterdagavond de opening van de zesde speelronde.

Schaars talisman bij historisch goed gestart Heerenveen
 
Speelronde6
Aftrap18.30 uur
ScheidsrechterEd Janssen

• Na de 1-3 zege bij Roda JC Kerkrade van vorige week is Willem II eindelijk van de nul af. Ook SC Heerenveen triomfeerde tijdens de vorige speelronde (1-2 bij Excelsior) en is na vijf duels als enige Eredivisie-club nog ongeslagen.

• Voor de 24ste keer nemen Willem II en SC Heerenveen het in Tilburg tegen elkaar op in de Eredivisie. De Brabanders kwamen elf keer als winnaar uit de strijd en lieten twaalf keer punten liggen: zes maal door een gelijkspel en zes keer door een Friese zege.

Vorige week pakte SC Heerenveen drie punten bij Excelsior.

• In de laatste zes seizoenen waarin Willem II op het hoogste niveau uitkwam, won het in eigen huis liefst vijf keer van SC Heerenveen. Tegen geen enkele andere ploeg behaalden de Tricolores in die periode meer dan drie overwinningen voor eigen publiek.

• In de eerste vijf speelrondes realiseerde Willem II niet meer dan 44 doelpogingen, het laagste aantal van alle clubs in de Eredivisie.

De laatste keer dat SC Heerenveen zo goed van start ging, was in het seizoen 1997/98. Ruud van Nistelrooy speelde toen voor de Friezen.
De laatste keer dat SC Heerenveen zo goed van start ging, was in het seizoen 1997/98. Ruud van Nistelrooy speelde toen voor de Friezen.

• Erwin van de Looi aast op zijn vijftigste Eredivisie-zege als hoofdtrainer. De coach van Willem II werkte tot nu toe 141 competitieduels af als oefenmeester op het hoogste niveau.

• Met elf punten uit vijf wedstrijden is SC Heerenveen bezig aan de beste seizoenstart in de clubhistorie. Ook in 1993/94 (omgerekend voor het systeem van drie punten voor een zege) en 1997/98 stonden de Friezen op deze score na een handvol speelrondes.

• Afgaande op de kille cijfers is Stijn Schaars van grote waarde voor SC Heerenveen. Sinds de komst van de routinier in de zomer van 2016 veroveren de Friezen met Schaars in de basis gemiddeld 1,8 punt per duel. Zonder de middenvelder keldert dit moyenne naar 0,9 punt.

Willem II zegevierde vorige week bij Roda JC Kerkrade.

• Morten Thorsby was in de eerste vijf speelrondes bij liefst vijf doelpunten rechtstreeks betrokken. De SC Heerenveen-middenvelder maakte zelf vier treffers en verzorgde eenmaal een assist. In zijn vorige drie seizoenen bij elkaar opgeteld had Thorsby een rechtstreeks aandeel in vier goals.

De laatste vijf edities van Willem II - SC Heerenveen:

SeizoenUitslag
2010/114-3
2012/133-1
2014/152-1
2015/162-2
2016/172-1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.