Ongenaakbaar PSV heeft ook geen kind aan tiental van Twente

Reacties

PSV heeft zijn zegereeks een vervolg gegeven met een overwinning in de topper tegen FC Twente. De koploper liep na rood voor Mees Hilgers uit naar een ruime zege en deed zo uitstekende zaken op weg naar een belangrijke week.

Ongenaakbaar PSV heeft ook geen kind aan tiental van Twente
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
0 - 3
PSV
PSV

Twente kon niet alleen vertrouwen putten uit de hoge klassering - de derde plaats bij het ingaan van de dertiende speelronde - maar ook uit de meest recente wedstrijden tegen topclubs in eigen huis. De Tukkers waren ongeslagen in de laatste negen thuisduels in de Eredivisie met clubs uit de traditionele topdrie. De openingsfase gaf voor Twente-supporters nog hoop op weer minstens één punt tegen een topclub, maar in de 25ste minuut ging het mis. Hilgers speelde de bal te ver voor zich en probeerde dat te corrigeren met een tackle. Het was een ronduit onbezonnen actie, waarbij hij met zijn vliegende tackle Hirving Lozano op zijn scheenbeen raakte nadat de Mexicaan de bal al in tegendraads richting had gespeeld. Hilgers kreeg na ingrijpen van de VAR direct rood van scheidsrechter Allard Lindhout. Joseph Oosting probeerde daarna de balans te herstellen door Sem Steijn naar de kant te halen voor verdediger Alec Van Hoorenbeeck.

Het team van Peter Bosz vergrootte in de fase voor rust de druk op Twente. Lars Unnerstall bracht redding bij een schot van Hirving Lozano in de korte hoek en stond even later op de goede plek bij een grote kans voor Luuk de Jong. De spits schoot de bal wat slap in met zijn rechter na een goede actie van Bakayoko. Na de redding van Unnerstall ging de bal bij die kans net voorbij aan Lozano.

In de eerste minuut van de extra tijd van de eerste helft was het raak voor PSV, uitgerekend na een gevaarlijke uitbraak van Twente. De aanval werd slecht uitgespeeld door Daan Rots en na het balverlies van de buitenspeler ging het snel. André Ramalho rook een kans en bracht direct na de onderschepping een counter op gang. Johan Bakayoko vertolkte een cruciale rol in die counter door het overzicht te bewaren toen hij vanaf rechts naar het centrum sneed. De Belg bracht Veerman in stelling en de Oranje-international klopte Unnerstall met een tegendraads schot: 0-1.

Voor Bakayoko was de assist bij de 0-1 al zijn zevende assist van het seizoen in de Eredivisie. Hij had weer vanaf rechts mogen starten van Peter Bosz, die Lozano op de andere flank de voorkeur had gegeven boven de weer fitte Noa Lang. Vanaf de zijkant zag Lang hoe PSV kort na rust al uitliep naar 0-2. Na een voorzet van Bakayoko wilde Lozano de bal terug voor het doel koppen, richting Luuk de Jong. Het was Robin Pröpper die de bal tegen zich aan kreeg en de captain van Twente klopte onbedoeld van dichtbij Unnerstall.

© Pro Shots

Bij een 0-2 stand en met nog ongeveer een kwartier te gaan, achtte Bosz de tijd rijp voor de rentree van Lang. De 24-jarige linksbuiten kwam binnen de lijnen voor zijn eerste optreden sinds 8 oktober, om ritme op te doen op weg naar de Champions League-wedstrijd tegen Sevilla en de clash met Feyenoord van volgende week zondag. Met elf tegen tien controleerde PSV de wedstrijd in de slotfase. Als er ruimte lag, werd nog versneld, via onder anderen frisse invallers als Lang, Ismael Saibari, Malik Tillman en Ricardo Pepi. Het was Bakayoko die voor de 0-3 zorgde. Hij werd vrij voor Unnerstall gezet door Tillman en rondde koeltjes af.

Sevilla-thuis is de volgende zware test voor PSV, dat daarna dus tegen Feyenoord speelt. De Eindhovenaren reizen met een voorsprong van zeven punten af naar De Kuip. De marge ten opzichte van Twente bedraagt nu al twaalf punten.

FC Twente Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
32
28
3
1
107-19
+88
87
2
Feyenoord
32
24
6
2
85-24
+61
78
3
FC Twente
32
19
6
7
60-33
+27
63
4
AZ
32
18
7
7
64-36
+28
61
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.