Ongemakkelijke situatie voor werkweigeraar Koscielny bij Arsenal

Reacties

Laurent Koscielny wil Arsenal na negen jaar verlaten en ging onlangs in staking om een transfer te forceren. Toch hoopt Unai Emery dat de ongelukkige mandekker gewoon in Londen blijft.

Ongemakkelijke situatie voor werkweigeraar Koscielny bij Arsenal

De 33-jarige Koscielny staat al negen jaar op de loonlijst bij Arsenal en won met de club drie keer de FA Cup. De Fransman wil nu graag terug naar zijn vaderland en heeft al een tijdje een akkoord bereikt met Stade Rennes. Koscielny hoopte dat Arsenal hem als dank voor bewezen diensten een transfervrije overstap zou gunnen, maar The Gunners wijzen hun aanvoerder op het contract dat nog een jaar doorloopt. En Arsenal is niet van plan om deze verbintenis te laten afkopen.

Het zorgt voor een ongemakkelijke situatie voor een woedende Koscielny, die drie weken geleden weigerde om met zijn ploeggenoten naar de Verenigde Staten af te reizen, voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 'We hopen deze zaak snel op te lossen', luidde het statement van Arsenal destijds. Maar begin augustus, een week voor het sluiten van de Engelse transfermarkt, is die oplossing er nog niet.

Emery, coach van Arsenal, benadrukt dat hij nog niet op andere gedachten is gekomen: hij wil Koscielny gewoon voor de club behouden. 'Het is iets tussen de clubleiding en hem', zei de Spanjaard woensdag op een persconferentie. 'Ik doe mijn best om hem te overtuigen, maar ik respecteer zijn beslissing, een zeer persoonlijke beslissing.'

'Ik ben mijn hoop dat hij hier in het nieuwe seizoen zal blijven niet verloren, maar op dit moment wil hij vertrekken', weet Emery. 'Daarom kijken we ook naar hoe we hem kunnen helpen en hoe wij zelf beter kunnen worden met nieuwe spelers. Voor ons zou het beter zijn als hij blijft. We hebben een speler als Laurent nodig.'

Mustafi
Overigens probeert Arsenal wel een andere verdediger van de loonlijst te schrappen. Shkodran Mustafi komt niet in de plannen van Emery voor en staat volgens de BBC in de etalage. Beweerd wordt dat Mustafi juist graag bij Arsenal zou willen blijven, maar dat de technische leiding het vertrouwen in de Duitser volledig is kwijtgeraakt. Het maakt de omstandigheden voor Koscielny nog pijnlijker.

Arsenal heeft met William Saliba van Saint-Étienne al een toekomstige opvolger voor Koscielny in huis gehaald. De achttienjarige mandekker, die liefst dertig miljoen euro kostte, is voor het seizoen 2019/20 echter direct weer verhuurd aan de Franse club en sluit volgend jaar pas aan. Als het aan Emery ligt, geeft Koscielny dan het stokje over. Als het aan Koscielny ligt, speelt hij straks tegen Saliba in de Ligue 1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.