Ongelooflijk kostenplaatje voor Neymar-deal: 489.228.117 euro

Reacties

Het is in de Spaanse kranten het weekend van de uitgelekte documenten. Na het Barcelona-contract van Antoine Griezmann en de fax die Lionel Messi vorig jaar naar Josep María Bartomeu stuurde, brengt El Mundo nu de details van de recordtransfer van Neymar naar Paris Saint-Germain.

Ongelooflijk kostenplaatje voor Neymar-deal: 489.228.117 euro
© Pro Shots

Neymar had een gelimiteerde afkoopsom van 222 miljoen euro in zijn contract bij Barcelona staan en PSG besloot in de zomer van 2017 om dit bedrag op tafel te leggen. Daarmee werd de aanvaller de duurste speler aller tijden: een record dat vier jaar later nog altijd staat. In totaal moest PSG echter nog veel meer miljoenen uittrekken om de komst van Neymar mogelijk te maken.

El Mundo heeft de officiële papieren in handen gekregen en pakt zondag groots uit met de totale kosten van de Neymar-deal: 489.228.117 euro. De Braziliaan tekende vier jaar geleden een contract voor vijf seizoenen, met een bruto jaarsalaris van 43.334.400 euro. Als er een zesde seizoen zou volgen, zou daar (als een soort van bonus) een salaris van 50.556.117 euro tegenover staan.

In mei van dit jaar zette Neymar zijn handtekening onder een nieuw contract bij PSG, tot de zomer van 2025. Volgens de informatie van El Mundo is er aan het salaris niet veel veranderd en zijn de gemaakte afspraken vergelijkbaar als die in het eerste contract stonden. Neymar is juist zijn werkgever tegemoet gekomen, door al zijn portretrechten aan PSG af te staan.

Tot dusver speelde de nu 29-jarige Neymar 117 officiële wedstrijden voor PSG, waarmee hij vorig jaar de Champions League-finale haalde. Die werd verloren van Bayern München. Neymar won met PSG wel al drie landstitels en acht nationale bekers (drie keer de Coupe de France, drie keer de Super Cup en twee keer de Coupe de la Ligue). De doelpuntenteller staat op 87.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.