Ongekende heldenrol in penaltyreeks voor Go Ahead-goalie Verhulst

Reacties

Hobie Verhulst groeide donderdagavond uit tot de absolute held van Go Ahead Eagles. In de penaltyserie van de achtste finale tegen IJsselmeervogels stopte de doelman drie strafschoppen en schoot hij vervolgens zelf de winnende erin.

Ongekende heldenrol in penaltyreeks voor Go Ahead-goalie Verhulst
© Pro Shots
IJsselmeervogels
IJsselmeervogels
ns
1 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Het was de memorabele ontknoping van een ware bekerthriller. 'Dat kan je wel zeggen ja, het was een zware pot', reageerde Verhulst na afloop, die van spanning geen enkele last leek te hebben toen hij achter de bal ging staan na een zenuwslopende strafschoppenreeks. 'Ik dacht: ik schiet hem maar hard.' Hard was zijn penalty zeker. 'Dat was de bedoeling, gelukkig zat-ie erin.'

Aanvankelijk was het niet de bedoeling dat Verhulst een penalty zou nemen. 'Eigenlijk niet. Maar ik heb 'm bij Volendam ook wel eens genomen als een van de eerste vijf. Dus ik vind het niet erg om er één te nemen. Nu kwam-ie iets later, en het was de beslissende, dus dat is wel leuk natuurlijk', zei de goalie van Go Ahead tegen FOX Sports over de penaltyserie, waarin hij dus ook nog drie inzetten stopte. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uiteindelijk waren er achttien strafschoppen nodig om een winnaar aan te wijzen bij het duel tussen de nummer drie van de Tweede Divisie en de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie. 'Maarten Pouwels kon de winnende erin schieten en die ging er niet in, dus toen moest ik opnieuw', vertelde Verhulst over de ontknoping. 'Gelukkig pakte ik hem en toen mocht ik het zelf afmaken.'

Daarmee mocht Go Ahead zijn handen dichtknijpen, besefte ook Verhulst. 'Je ziet de afgelopen jaren dat de profclubs het lastig hebben met zulke goede amateurploegen. Als je de kansjes niet afmaakt, wordt het gewoon heel lastig en dan loopt het helemaal tot penalty's.' Nu wacht FC Utrecht in de kwartfinale. 'Een mooi affiche', besloot hij met een glimlach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.