Go Ahead ontsnapt na penaltythriller aan pijnlijke beker-exit

Reacties

Go Ahead Eagles is ontsnapt aan een pijnlijke bekeruitschakeling. IJsselmeervogels ging na in totaal achttien strafschoppen ten onder.

Go Ahead ontsnapt na penaltythriller aan pijnlijke beker-exit
© Pro Shots
IJsselmeervogels
IJsselmeervogels
ns
1 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles wist al lang niet meer hoe het voelt om te verliezen. Sinds de nederlaag eind augustus bij FC Eindhoven verloor Kowet niet meer in officiële duels, waarmee het met een reeks van twintig duels een stokoud clubrecord verbeterde.

Een volgend succes lonkte voor de Deventer formatie met IJsselmeervogels als opponent in de strijd om een plek bij de laatste acht van het nationale bekertoernooi. De club van trainer Gert Kruys is namelijk actief in de Tweede Divisie.

Op De Westmaat gaven de amateurs Go Ahead meer dan goed partij. Kort na rust namen De Vogels zelfs brutaal de leiding. Een pass van achteruit leverde veel onrust op in de Deventer defensie. Robbert Olijfveld profiteerde door in twee instanties de bal achter doelman Hobie Verhulst te werken.

Go Ahead, dat ook nog aanvoerder Jeroen Veldmate geblesseerd zag afhaken, mocht van geluk spreken dat IJsselmeervogels de marge niet vergrootte. Dat kwam de thuisploeg duur te staan, want in de 79ste minuut bracht Gino Bosz de stand in evenwicht. Doelman Stef Brummel liet zich verrassen door het schot van grote afstand.

Geïnspireerd door de gelijkmaker probeerde Go Ahead de druk op het Spakenburgse doel op te voeren, waar IJsselmeervogels ook een paar keer erg dreigend voor het Deventer-doel opdook. Geen van beide ploegen slaagde erin om in de reguliere speeltijd en in beide verlengingen het verschil te maken.

In de noodzakelijke strafschoppenreeks trok Go Ahead aan het langste einde. Doelman Hobie Verhulst werd de gevierde man bij Kowet met zijn reddingen en de benutte achttiende strafschop. In de kwartfinale wacht de confrontatie met FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer IJsselmeervogels
Meer over IJsselmeervogels
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.