Go Ahead schrijft geschiedenis dankzij Houdini-act in Den Bosch

Ondanks een vroege 2-0 achterstand bij FC Den Bosch heeft Go Ahead Eagles zijn reeks ongeslagen wedstrijden uitgebreid. Een stokoud clubrecord verdween daardoor uit de geschiedenisboeken.

FC Den Bosch
2 - 3
Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles was al vierenhalve maand ongeslagen. Na de 2-1 nederlaag bij FC Eindhoven op vrijdag 30 augustus bleef de club uit Deventer liefst negentien officiële wedstrijden zonder nederlaag. Een evenaring van het clubrecord uit 1918. Sinds het verlies in Eindhoven speelde Go Ahead liefst elf keer gelijk. Op bezoek bij FC Den Bosch had de ploeg van trainer Jack de Gier een knappe comeback in petto.

Al na acht minuten kwam de thuisclub op voorsprong door een treffer van Kevin Felida, die de bal fraai binnenschoot nadat Rik Mulders een voorzet van Danny Verbeek goed liet lopen. In de 24ste minuut verdubbelde Oussama Bouyaghlafen met een rake kopbal de voorsprong voor FC Den Bosch. De bezoekers kwamen echter razendsnel terug in de wedstrijd; meteen na de 2-0 zorgde Martijn Berden voor de aansluitingstreffer.

Vif minuten na rust kwam Go Ahead Eagles op gelijke hoogte in De Vliert. Richard van der Venne werkte bij de tweede paal een voorzet van Maël Corboz binnen. Het twaalfde gelijkspel leek in de maak, maar in de zeventigste minuut zorgde Corboz op aangeven van Adrian Edqvist voor 2-3.

Door de overwinning komt Go Ahead Eagles op 38 punten uit 22 wedstrijden, waardoor het zesde staat met zeven punten achterstand op koploper SC Cambuur. FC Den Bosch heeft tien punten minder dan de Deventenaren en bezet de elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.