Ongeacht uitkomst zondagse titelstrijd viert Antwerp FC maandagavond feest

Reacties

Zondag staat de Belgische voetbalfans een spannende apotheose van het seizoen te wachten aangezien Antwerp FC, Union Sint-Gillis en Racing Genk nog kampioen kunnen worden. Maar in Antwerpen wordt sowieso feestgevierd ongeacht de uitkomst van de titelstrijd.

Ongeacht uitkomst zondagse titelstrijd viert Antwerp FC maandagavond feest
© Pro Shots
Genk
Genk
2 - 2
Antwerp
Antwerp

Het bestuur van The Great Old heeft namelijk toegezegd dat de Grote Markt van Antwerpen sowieso als decor dient voor een huldiging. Mocht het niet vanwege het kampioenschap zijn, dan wordt de bekerwinst van Antwerp FC uitbundig gevierd. Die werd eerder nog op de lange baan geschoven zodat de selectie van trainer Mark van Bommel zich volledig kon concentreren op de titelstrijd.

'Uiteraard gaan we zondag vol voor de winst in Genk. Maar met de Beker van België op zak en om het even of we nu 1e, 2e of 3e worden in de competitie: maandagavond verwachten we onze fans', schrijft het bestuur van Antwerp FC op de clubwebsite. 'Spelers en staf zullen om 18.30 uur met een open bus vanaf het Steenplein en via de Suikerrui naar de Grote Markt rijden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Antwerp FC heeft zondag de uitgelezen mogelijkheid op de eerste landstitel sinds 1957. Een zege bij Racing Genk, dat in de kampioenspoule derde staat op een punt achterstand van Vincent Janssen, Calvin Stengs, Jurgen Ekkelenkamp en consorten, volstaat om de titel binnen te slepen.

Antwerp FC geeft de eigen fans de mogelijkheid om de wedstrijd in het Bosuilstadion op grote schermen te bekijken. De animo daarvoor was zodanig groot dat vrijdag besloten werd ook het uitvak in de verkoop te doen. Niet veel later was die ook volledig uitverkocht.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.