Ongekende spanning in Belgische titelstrijd: Club Brugge laat Genk ontsnappen

Antwerp FC, Union Sint-Gillis en RC Genk strijden op de laatste speeldag van de Pro League om het Belgische landskampioenschap. Club Brugge was zondag hard op weg om Genk te elimineren, maar de bezoekers hielden de titelkansen in de laatste minuten in leven (1-3).

Club Brugge
Club Brugge
1 - 3
Genk
Genk

Dat Antwerp eerder op de dag verzuimde de titel binnen te halen, leidde tot gejuich in Genk. Door de remise op De Bosuil hadden de Limburgers ineens weer kansen op de titel. Een overwinning op Brugge én Antwerp zou Genk de mogelijkheid bieden om de eerste landstitel sinds het seizoen 2018/19 in de wacht te slepen, al is daar ook puntenverlies van Union tegen Club Brugge voor nodig.

Genk begon goed in het Jan Breydel Stadion. Josep Paintsil zorgde al in de twaalfde minuut voor de openingstreffer. Die voorsprong hielden de bezoekers lang vast, maar Brugge speelde beter en vertaalde dat na ruim een uur ook in de score. Hans Vanaken zorgde op aangeven van Mats Rits voor de verdiende gelijkmaker (1-1).

Orde op zaken
Daar leek het bij te blijven in Brugge. Tien minuten voor tijd was Genk nog virtueel geëlimineerd in de titelrace, maar de bezoekers stelden in de slotfase orde op zaken. Door doelpunten van Patrik Hrosovsky en opnieuw Paintsil staat volgende week in de Cekega Arena een kraker van jewelste op het programma (1-3).

Wint Antwerp in Genk, dan is Antwerp hoe dan ook kampioen. Wint Genk en verspeelt Union punten, dan is Genk kampioen. Union speelt thuis tegen Club Brugge en kan op zijn beurt profiteren van eventueel puntenverlies van Antwerp.