'Onderschatte kwaliteit' van Ten Hag uitgelicht na revanchewedstrijd

De Britse pers was donderdag nieuwsgierig naar Manchester afgereisd: hoe zou Erik ten Hags ploeg reageren op het pak slaag op Anfield? Na afloop regende het complimenten voor de manager, die zijn ploeg overtuigend zag winnen: na de 4-1 zege op Real Betis is plaatsing voor de kwartfinale bijna binnen.

Manchester United
4 - 1
Real Betis Sevilla

Overal viel op: Ten Hag voerde geen enkele wijziging door in de basiself die zichzelf zo ongenadig voor schut had laten zetten door aartsvijand Liverpool. 'Het opstellen van precies dezelfde elf was een besluit dat de indruk wekte dat de Nederlander de verantwoordelijkheid bij de hele groep zocht, niet bij individuen', aldus de BBC.

Sky Sports had gezien dat de ploeg het aan het eind van de eerste helft lastig had, om sterk uit de kleedkamer te komen. 'Wat het ook is dat Ten Hag in de rust heeft gezegd, was voldoende om het geloof in eigen kunnen weer op te bouwen bij zijn ploeg. Zeven minuten na rust had de ploeg zijn voorsprong terug.'

De Manchester Evening News nam zijn telraam erbij en kwam tot een interessant punt over de wissel in de rust. 'Het verwijderen van Diogo Dalot was de negentiende wissel in de rust van Ten Hag dit seizoen, en de vijfde in de laatste zes wedstrijden. Ten Hags talent voor ingrijpen om de zege veilig te stellen is een onderschatte troef voor dit tactisch meer flexibele United-team.'