Onderhandelingen bevestigd: Barcelona en Juventus werken aan ruildeal

Reacties

Barcelona en Juventus praten over een ruildeal tussen Arthur en Miralem Pjanic. Juve-directeur Fabio Paratici heeft de onderhandelingen, waarover in de Spaanse en Italiaanse media al wekenlang wordt geschreven, bevestigd. Het is echter maar zeer de vraag of een akkoord haalbaar is.

Onderhandelingen bevestigd: Barcelona en Juventus werken aan ruildeal
© Pro Shots

Niet alleen de clubs moeten het eens zien te worden, maar ook de spelers zullen hun jawoord moeten geven om de deal mogelijk te maken. Voor de dertigjarige Pjanic is dat geen probleem: de Bosniër wil maar wat graag naar Barcelona verhuizen. Volgens SPORT heeft hij lucratieve aanbiedingen van Chelsea en Paris Saint-Germain afgewezen, omdat Pjanic alleen nog maar naar Barcelona wil.

De wensen van Arthur bemoeilijken de deal. De 23-jarige Braziliaan is bezig aan zijn tweede seizoen bij Barcelona en heeft het daar prima naar zijn zin. Arthur heeft al meerdere malen aangegeven dat hij niet van plan is om te vertrekken: Barcelona is zijn droomclub. Juventus zal hard zijn best moeten doen om de middenvelder ervan te overtuigen om toch naar Italië te verhuizen.

In de media wordt beweerd dat Barcelona en Juventus de deal voor 30 juni willen afronden, zodat de transfers nog meekunnen in het lopende boekjaar. Paratici ontkent enige haast: 'Het gaat niet om een datum, het gaat erom dat we een akkoord bereiken met de verschillende partijen', zegt de bestuurder. 'Bovendien moeten de spelers overtuigd worden. We zijn dus helemaal niet bezig met een datum.'

Witte rook hoeft niet snel verwacht te worden, nu Barcelona en Juventus weer aan het voetballen zijn. 'We hebben regelmatig met Barcelona gesproken, maar nu spelen beide clubs erg belangrijke wedstrijden, dus we hebben ervoor gekozen om de onderhandelingen even stil te leggen', aldus Paratici. Maandagavond won Juventus met 0-2 bij Bologna, waarmee het een volgende stap richting de Scudetto zette. In Spanje is ook Barcelona vol bezig met de titelstrijd.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Arthur
Meer over Arthur
Meer M. Pjanić
Meer over M. Pjanić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.