Oefenduel met Russen maakt Pjanic woest: 'Ik heb er geen woorden voor'

Reacties

Rusland heeft eindelijk landenteams bereid gevonden een oefenwedstrijd te spelen. Op 24 september is Kirgizië de tegenstander en op 19 november wacht een thuisduel met Bosnië-Herzegovina.

Oefenduel met Russen maakt Pjanic woest: 'Ik heb er geen woorden voor'
© Imago

Het worden de eerste interlands voor de Russen sinds 14 november 2021. Na de invasie in Oekraïne werd het Russische voetbal zo goed als in de ban gedaan: Russische clubs waren niet meer welkom in Europa en de nationale ploeg werd uit de play-offs voor het WK in Qatar gegooid. Sponsors trokken zich terug en veel buitenlandse spelers verlieten de Russische Premjer Liga. Daarnaast haalde geen land het nog in zijn hoofd om een wedstrijd tegen spelen tegen Sbornaya.

Tot nu. Het team van bondscoach Valery Karpin kan zich dus gaan opmaken voor duels in Bishkek en Sint-Petersburg. In Rusland is men blij dat de bal weer gaat rollen voor de nationale ploeg. 'Dit betekent dat niet alle landen Rusland als de duivel zien. Ik weet zeker dat er veel van zulke landen zijn', reageert commentator Andrei Sozin bij Championat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vyacheslav Koloskov, erevoorzitter van de Russische bond, spreekt van een 'grote doorbraak', terwijl coach Karpin ernaar uitkijkt weer met zijn pupillen op het veld te staan: 'Deze wedstrijden zijn 300 procent nodig. We moeten laten zien wie we zijn, dat we leven. Het is noodzakelijk.'

Miralem Pjanic had liever gezien dat de Bosnische bond anders had besloten, zo vertelt hij aan Sportske: 'Het bestuur kent mijn positie. Ze belden mij op en vroegen hoe ik erover dacht. Ik heb gezegd wat ik denk. Dit is een hele slechte beslissing. Ik heb er geen woorden voor. Het is gewoon niet goed.' Of Pjanic met de Bosnische ploeg zal meereizen naar Sint-Petersburg, is dan ook maar zeer de vraag.

De Russische bond hoopt later ook oefenwedstrijden te spelen tegen Iran, Senegal en Peru, melden Russische media.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.