Onbegrip over rood Balotelli: 'Opeens stond Mario bij me'

Reacties

Coach Lucien Favre weigert Mario Balotelli publiekelijk te bekritiseren nadat de Italiaan zaterdagavond zijn derde rode kaart van het seizoen kreeg. De spits van Olympique Nice werd van het veld gestuurd na een woordenwisseling met de arbiter.

Onbegrip over rood Balotelli: 'Opeens stond Mario bij me'

Waarvoor Balotelli direct rood kreeg, was Favre totaal niet duidelijk. 'Ik zag niet wat er gebeurde en opeens stond Mario bij me. Ik vroeg nog wat er aan de hand was. Ik heb niet gezien dat de scheidsrechter rood gaf en weet ook niet waarom. Blijkbaar waren er wat woorden', legde de trainer van de huidige nummer twee van de Ligue 1 tijdens zijn persconferentie uit.

Aan Favre werd gevraagd of hij Balotelli iets kwalijk neemt, omdat de Italiaan zijn ploeg opnieuw in de steek liet. 'Nee, zo ben ik niet', aldus de Zwitser. 'Wel was het lastig om in de slotfase met tien man te spelen. Voor iedere wedstrijd druk ik de spelers nog op het hart dat we geen rood moeten krijgen en ook geen strafschop weg moeten geven.'

Favre probeerde de discussie rond het enfant terrible te beëindigen door het ook nog eens op te nemen voor de scheidsrechters. Dat Balotelli harder aangepakt wordt, is volgens Favre een belachelijke suggestie. 'De scheidsrechters zijn perfect objectief. Als zij reden zien om iemand rood te geven, dan doen ze dat. Zo niet, dan doen ze het niet. Dat is duidelijk.'

Ligue 1
Overigens won Nice wel met 0-1 bij Lorient. Door de zege bedraagt de achterstand op koploper AS Monaco maar drie punten. Paris Saint-Germain kan de tweede plaats wel van Balotelli en co overnemen als het zondagavond wint van Toulouse. Een gelijkspel volstaat voor PSG om op gelijke hoogte te komen met Nice.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.