Onbegrijpelijke misser El Messaoudi op frustrerende avond voor FC Emmen

FC Emmen en FC Volendam zijn vrijdagavond in evenwicht uit elkaar gegaan. Ahmed El Messaoudi voorkwam een nederlaag voor de thuisploeg, nadat hij voor rust nog een onvoorstelbare misser op zijn naam had geschreven. Die misser stond symbool voor het gebrek aan scherpte bij Emmen.

FC Emmen
FC Emmen
1 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Emmen en Volendam stonden voor aanvang van de tiende speelronde allebei op vijf punten en waren daarmee de nummer zeventien en achttien van de ranglijst. Beide ploegen snakten naar een tweede overwinning in dit seizoen en in de eerste helft was vooral Emmen daarnaar op zoek. De gastheer kreeg ook de meeste kansen, waarbij de grootste voor El Messaoudi waren. Eerst schoot de aanvaller van dichtbij over en even later miste hij zelfs voor een vrijwel leeg doel. Bij een simpele intikker raakte El Messaoudi de bal verkeerd, waardoor Filip Stankovic toch nog kon redden.

Volendam werd in de eerste helft twee keer gevaarlijk, via Robert Mühren en Carel Eiting, maar liep toch vooral achter zijn tegenstander aan. Emmen verdiende een voorsprong, maar ging wel erg slordig met zijn kansen om en verzuimde om zichzelf te belonen. In de tweede helft gaf Volendam beter partij en kwam Emmen er minder vaak uit. Invaller Wilal Ould-Chikh zette de bezoekers na ruim een uur zelfs op voorsprong: hij kapte zichzelf vrij en bracht met links de 0-1 tegen de touwen.

Lang bleef de voorsprong van Volendam niet staan. Emmen reageerde direct en El Messaoudi verwees zijn misser uit de eerste helft naar de achtergrond, door op aangeven van Rui Mendes de gelijkmaker binnen te tikken. De wedstrijd ging hierna op en neer, met kansen voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer. Daardoor speelden Emmen en Volendam, die vorig seizoen allebei promoveerden vanuit de Keuken Kampioen Divisie, met 1-1 gelijk.

Door de remise tussen de laagvliegers staat Vitesse nu onderaan in de Eredivisie. De ploeg van Phillip Cocu kan de rode lantaarn zaterdag weer overdragen aan Volendam, wanneer het op bezoek gaat bij SC Cambuur.