Olympische Spelen: Britten stranden na strafschoppen

Tijdens de Olympische Spelen volgt Voetbal International het voetbaltoernooi voor de mannen op de voet. Iedere speeldag brengen we een overzicht met de wedstrijden. Groot-Brittannië - Zuid-Korea 1-1 (Zuid-Korea w.n.s.)

In de kwartfinale van het olympisch voetbaltoernooi is het doek gevallen voor Groot-Brittannië. De ploeg van bondscoach Stuart Pearce werd door Zuid-Korea uitgeschakeld na 120 minuten voetbal en een strafschoppenserie. Daniel Sturridge, wiens deelname aan de Olympische Spelen lang onzeker was vanwege een hersenvliesontsteking, miste een penalty namens de Britten.

Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. Dongwon Ji opende na een klein half uur de score namens Zuid-Korea, maar in de 36ste minuut maakte Aaron Ramsey gelijk. De middenvelder uit Wales benutte een strafschop en vijf minuten later mocht hij opnieuw een penalty nemen, maar dit keer miste hij. Het bleef ook na verlenging 1-1, waarna Zuid-Korea de strafschoppen beter nam.

De Zuid-Koreanen komen in de halve finale uit tegen Brazilië.

Brazilië - Honduras 3-2Met veel moeite heeft topfavoriet Brazilië zich ten koste van Honduras geplaatst voor de halve finales van het olympisch voetbaltoernooi. Bijna een uur speelden De Goddelijke Kanaries met een man meer, maar dat wisten zij niet in de score tot uitdrukking te brengen.

Door een treffer van Mario Martinez kwam Honduras in de twaalfde minuut op voorsprong, maar Wilmer Crisanto kreeg in de 33ste minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Vijf minuten later zorgde Leandro Damião voor de gelijkmaker, maar kort na rust zette Roger Espinoza Honduras op 1-2.

Die voorsprong hield niet lang stand, want in de vijftigste minuut zorgde Neymar met een benutte strafschop voor de 2-2 en tien minuten later maakte Leandro Damião zijn tweede van de avond. Daar bleef het bij in Newcastle. Honduras beëindigde de wedstrijd overigens met negen man, want in blessuretijd kreeg ook doelpuntenmaker Espinoza zijn tweede gele kaart van de avond.

Mexico - Senegal 4-2 (n.v.)In navolging van Japan heeft ook Mexico zich geplaatst voor de halve finales van het olympisch voetbaltoernooi. De ploeg van bondscoach Luis Fernando Tena versloeg Senegal, maar had daar wel 120 minuten voor nodig. Na de reguliere speeltijd stond het namelijk 2-2, waardoor een verlenging de beslissing moest brengen. Daarin wist Mexico nog twee keer te scoren.

Mexico leek in de 62ste minuut al op rozen te zitten, toen Javier Aquino zorgde voor de 2-0. Maar door doelpunten van Moussa Konate en invaller Ibrahima Balde kwam Senegal nog op gelijke hoogte. In de verlenging stelde Mexico echter alsnog orde op zaken. Giovani dos Santos maakte na acht minuten de 3-2 en in de 109de minuut maakte Hector Herrera aan alle onzekerheid een einde.

In de halve finales strijdt Mexico met Japan, dat eerder Egypte met 3-0 versloeg, om een plek in de eindstrijd.

Japan - Egypte 3-0Japan maakt nog kans op een medaille in het olympisch voetbaltoernooi. De ploeg van bondscoach Sekizuka Takashi was in de kwartfinale met 3-0 te sterk voor Egypte, dat lang met tien man speelde. Al in de veertiende minuut opende Kensuke Nagai de score namens Japan, dat vanaf de 41ste minuut met een man meer speelde vanwege een directe rode kaart voor Saadeldin Saad.

Met elf tegen tien kwam Japan nauwelijks meer in de problemen, maar stelde het pas in het laatste kwartier de overwinning helemaal veilig. Aanvoerder Maya Yoshida, speler van VVV-Venlo, maakte in de 78ste minuut de tweede treffer en vijf minuten later bepaalde Yuki Otsu de eindstand op 3-0. Foto: VI Images

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}