Olympique Marseille pakt op valreep derde plaats

AS Nancy heeft de derde plaats niet kunnen behouden. Olympique Marseille klom naar de derde plaats. Voor RC Lens is het doek gevallen.

Olympique Marseille pakt op valreep derde plaats

RC Lens-Girondins Bordeaux 2-2Girondins Bordeaux had weinig meer te winnen door het scoreverloop bij Olympique Lyon (dat zich opnieuw kroonde tot kampioen), maar voor RC Lens bleef het lang spannend. De thuisploeg probeerde inclusief de vijf minuten blessuretijd een noodzakelijke zege te boeken. Maar dat bleek te veel van het goede. Door het uiteindelijke resultaat ontkomt Lens niet aan degradatie uit Ligue 1.

Olympique Marseille-RC Strasbourg 4-3Trainer Erik Gerets (foto) heeft het seizoen met Olympique Marseille afgesloten met een mooie prijs. l'OM mag zich dankzij een 4-3 zege op het al gedegradeerde Strasbourg als nummer drie van Frankrijk gaan proberen te plaatsen voor de Champions League. In een bizarre wedstrijd, met onder andere twee goals in de blessuretijd van de eerste helft, bood de late treffer van Samir Nasri soelaas voor Marseille.

AS Nancy-Stade Rennes 2-3Revelatie AS Nancy verkeek zich op eigen veld op Stade Rennes en betaalde daar de rekening voor. In plaats van een plek in de voorronde van de Champions League moet de ploeg van trainer Pablo Correa zich tevreden stellen met een ticket voor het UEFA Cup-toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen