Olympique Marseille loopt averij op bij AJ Auxerre

Door een gelijkspel bij AJ Auxerre is het verschil tussen Olympique Marseille en koploper Lille nu vier punten. Ook nummer twee Paris Saint-Germain wist te winnen dankzij Nené.

Arles AC - Lille 0-1Lille beleefde een moeizame avond op bezoek bij hekkensluiter Arles AC. Ondanks een rode kaart voor rust voor Jamel Ait-Ben-Idir (twee keer geel) aan de kant van de thuisploeg leek de wedstrijd af te stevenen in een doelpuntloos gelijkspel. Túlio de Melo dacht daar echter anders over. De invaller bezorgde de bezoekers in de slotminuten de volle buit in de strijd om de landstitel.

Valenciennes - Paris Saint-Germain 1-2Anderson Luiz De Carvalho, beter bekend als Nené, was weer eens goud waard voor Paris Saint-Germain. Twee minuten na rust opende hij de score namens de bezoekers, maar in de 82ste minuut zag hij Valenciennes op gelijke hoogte komen via Vincent Aboubakar. De spits uit Brazilië zorgde twee minuten later met zijn elfde competitietreffer van het seizoen alsnog voor de winst.

AJ Auxerre - Olympique Marseille 1-1Daar waar de nummers één en twee geen steken lieten vallen kwam Olympique Marseille niet tot winst. De ploeg van trainer Didier Deschamps kwam al vroeg op voorsprong via Loïc Rémy, maar nog voor rust kreeg Stéphane M'Bia een rode kaart en AJ Auxerre een strafschop. Valter Birsa benutte deze, maar het lukte Auxerre in de resterende speeltijd niet meer om tot winst te komen.

Overige uitslagenBrest - Montpellier 0-0Lorient - RC Lens 3-0AS Nancy - FC Sochaux 1-0Caen - Olympique Nice 0-0 Foto: VI Images