Olympique Lyon zet hoog in bij jacht op vervanger Memphis

Reacties

Olympique Lyon gaat in januari noodgedwongen de transfermarkt op. De Franse topclub heeft behoefte aan aanvallende versterking nu Memphis Depay en Jeff Reine-Adélaïde dit seizoen niet meer in actie komen door zware knieblessures.

Olympique Lyon zet hoog in bij jacht op vervanger Memphis
© Pro Shots

Memphis en Reine-Adélaïde scheurde in dezelfde wedstrijd een kruisband af en staan maanden buitenspel. Om dit seizoen toch nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de Ligue 1, wil Lyon tenminste twee nieuwe spelers aantrekken in januari. De club zet in eerste instantie in op huurdeals.

Bij L'Équipe denkt men al te weten wat de twee droomtargets zijn van Lyon. Kévin Gameiro moet de tijdelijke vervanger van Memphis in de punt van de aanval worden. De 32-jarige goalgetter is bij Valencia niet altijd zeker van een basisplaats en staat daarom open voor een vertrek. Gameiro ligt bij Valencia tot medio 2021 vast. Het is onduidelijk of de Spanjaarden bereid zijn om de Fransman voor een half jaar te verhuren.

Als alternatief voor Gameiro wordt Mario Mandzukic genoemd. De 33-jarige Kroaat is het slachtoffer geworden van de trainerswissel bij Juventus. Waar Massimiliano Allegri veelvuldig een beroep deed op Mandzukic, ziet zijn opvolger Maurizio Sarri het totaal niet in hem zitten. Mandzukic speelde dit seizoen nog geen minuut en lijkt beschikbaar voor een transfer. Ook vanuit China wordt aan hem getrokken.

Om de afwezigheid van Reine-Adélaïde op te vangen wendt Lyon zich tot Atlético Madrid. Daar is Thomas Lemar er sinds zijn komst van AS Monaco medio 2018 nog niet in geslaagd een basisplaats te veroveren. De Fransman kostte Atlético liefst 70 miljoen euro, maar zou op huurbasis mogen vertrekken om zo zijn oude vorm terug te vinden. Ook met het oog op het EK lijkt een korte periode bij Lyon een uitkomst voor Lemar, die echter onlangs nog liet weten niet te willen vertrekken uit Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.